Фото: МЕК
19/08/2021 u 15:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Приоритет развој Сјевера: Проширујемо капацитете Скијалишта улагањем 1.500.000 еура

Наравно, све ово ћемо спроводити искључиво кроз законите начине у циљу развоја сјевера и јавног интереса, а не, никако, у интересу привилегиваних појединаца и тајкуна, поручио је Мартиновић

Министар економског развоја Јаков Милатовић, посланик Владимир Мартиновић и директор Скијалишта Црне Горе Ђуро Милошевић посјетили су данас скијалишта на Бјеласици, за које је Влада Црне Горе опредијелила износ од 1.500.000 еура за финансирање изградње, одржавање и валоризацију вишенамјенске спортске инфраструктуре на простору Бјеласице и Комова.

-Влада Црне Горе је као један од стратешких опредјељења и приоритета развоја препознала туристичку валоризацију сјеверног региона Црне Горе, у циљу унапређења развоја овог подручја и смањења разлике у развијености између јужног и сјеверног региона земље- казао је Милатовић.

Он је подсјетио да постојање социо-економских разлика указују на потребу креирања и имплементацију политике која за циљ има смањење регионалних разлика, додајући да: „ са посебном пажњом треба ослушкивати потребе и приоритете за даљи развој овог дијела државе, уз веома одговорну политику коришћења природних ресурса по којима је и овај дио, али и цијела Црна Гора, препознат. Како постоје природни предуслови за разноврсне видове туризма, цијели простор планина Бјеласица и Комови перципира се као потенцијал за развој спортско-рекреативног туризма, те улагање планираних средстава за изградњу скијашке и спортско-туристичке инфраструктуре има вишеструке циљеве и бенефите“, додао је Милатовић. 

image

Фото: МЕК

Он је истакао да је улагање у Скијалишта значајно за будућност сјевера и свих наших грађана. Диверсификација туристичке понуде, продужетак зимске и љетње сезоне, унапређење спортских капацитета како за локално тако и за цјелокупно становништво Црне Горе, безбједност садашњих и будућих скијаша, заштита и одржавање изграђене спортске инфраструктуре, као и активна промоција Бјеласице и Комова представљају бенефите улагања који воде до остварења јавног економског интереса. 

-Почетак пандемијске године у смислу успјешности туристичке сезоне, управо овдје на сјеверу Црне Горе улила је оптимизам и дала нову наду и подстрек за креирање политика али и увјерење да ова година може да помјери границе успјеха- казао је Милатовић, истичући да је зимска сезона била једна од најуспјешнијих до сада и изнад свих очекивања. Он је додао да га посебно радује да је поред зимске сезоне, и љетња сезона на сјеверу Црне Горе на изванредном нивоу, и да се нада да ће се тај тренд наставити у наредном периоду. 

Посланик у Скупштини Црне Горе Владимир Мартиновић истакао је задовољство посјетом министра Милатовића и недавном одлуком Владе Црне Горе. 

-Итекако сам задовољан посјетом министра Милатовића Колашину и Скијалишту 1600 који је и овом посјетом потврдио да ће нова Влада и већина која је подржава наставити са улагањима у инфраструктурне објекте на сјеверу наше државе што је и доказано недавном одлуком Владе да се за Скијалишта Црне Горе опредијели додатних 1.500.000 еура. Заустављања започетих пројеката неће бити како су многи тврдили, већ, напротив, још јаче и интензивније ћемо, након стабилизовања финансија, заједничким снагама, улагати у сјевер који је прави драгуљ наше државе. Наравно, све ово  ћемо спроводити искључиво кроз законите начине у циљу развоја сјевера и јавног интереса, а не, никако, у интересу привилегиваних појединаца и тајкуна- поручио је Мартиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:43