Никола Ракочевић / - фото: ДПС
05/11/2021 u 22:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракочевић: ДПС ће подржати Закон о илегално стеченој имовини

Имамо између 300 до 400 милиона еура недостајућих средстава, казао је Ракочевић

Демократска партија социјалиста (ДПС) ће подржати Закон о илегално стеченој имовини ако он буде у складу са тековинама Европске уније, у складу са Уставом Црне Горе и другим законима, казао је посланик те партије Никола Ракочевић.

 - О Закону о порезу на доходак физичких лица и Закону о порезу на добит не могу имати став јер није урађена укупна финална анализа. Није довољно аргумената понуђено да о томе расправљамо - казао је Ракочевић у емисији Оквир Телевизије Црме Горе.

Маршалов план има недостатке и није довољно озбиљан оцијенио je Ракочевић додајући да тај програм не нуди могућност да се недостајућа средства покрију новим приходима.

Ракочевић је за Телевизију Црне Горе казао да тај програм није реалан, већ да је ријеч о политичкој кампањи чланова владе.

- Имамо између 300 до 400 милиона еура недостајућих средстава. Ако постоји приход који може покрити ова недостајућа средства, онда је то у реду. Ипак, нема га. Анализа није довољно озбиљна- казао је Ракочевић.

Како преноси портал РТЦГ, предсједник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић је казао да у тој партији нијесу до детаља упознати са остваривошћу плана.

- Против плана немамо ништа, али је потребна озбиљна анализа. Не видим економска кретања која би могла показати да је то могуће- казао је Јоковић.

Он је додао да, као послодавац, мисли да ће доћи до великог отпуштања радника јер "многе фирме неће моћи да финансирају повећање зарада".

Потпредсједница Демократске Црне Горе Зденка Поповић је казала да је скептична јер није видјела детаљну анализу.

- Такође, немамо најаву нових инвестиција које би покренуле инвестициони циклус и привредне активности. Такође, бојим се да ће наши привредници наћи начин да избјегну обавезе- казала је Поповић.

Члан Одбора за здравство, рад и социјално старање Борис Мугоша из Социјалдемократа каже да недостају озбиљне анализе, које су предуслов за оцјену плана.

- Анализа која је објављена прилично је апроксимативна, све је процијењени ефекат, немамо конкретне цифре. Није лако опонирати плану. Подигла су се очекивања грађана- рекао је Мугоша.

Он је додао да је план маркетиншки добро осмишљен, али да је ријеч о “озбиљном паковању недовољно озбиљног материјала”.

- Да је ово план за три или четири године он би концептуално добио моју подршку, осим код укидања доприноса за здравство-  казао је Мугоша.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 09:22