Изградња тунела кроз Бjеласицу се одужила / - фото: РТЦГ
15/11/2021 u 08:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рок изградње пута Колашин-Беране до јула

Изградња тунела кроз Бjеласицу се одужила, радови су давно требали да буду завршени, а због специфичних геолошких услова и због неадекватно урађене проjектне документациjе, оваj рок jе jош jедном продужен, и то овог пута до jула наредне године

Екипа Радио и Телевизиjе Црне Горе провjерила jе како теку радови на изградњи пута од Колашина до Берана. То jе практично нови пут, коjи ће бити краћи за 40 километара од постоjеће руте, а завршетак радова опет jе продужен - овог пута до краjа jула 2022.

Изградња тунела кроз Бjеласицу се одужила, радови су давно требали да буду завршени, а због специфичних геолошких услова и због неадекватно урађене проjектне документациjе, оваj рок jе jош jедном продужен, и то овог пута до jула наредне године.

Тунел, дужине нешто преко 2.8 километара, наjважниjи jе обjекат на тоj траси, а радови су и даље у току...

- На тунелу Клисура раде се потпорне конструкциjе у секундарноj облози, тунел jе пробиjен и комплетна примарна подграда jе завршена. У задњоj су фази радови на коловозноj конструкциjи... - казао jе за РТЦГ Душан Кокић из Управе за саобраћаj.

Додаjе да jе Управа, преко зашитника имовинско-правних односа, покренула процедуру утврђивања одговорности због кашњења и та порцедура jе у току.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:13