Анка Кнежевић / - фото: ИВАН ПЕТРОВИЋ ИПЕ
05/07/2021 u 09:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Само смjене могу вратити сjаj Плантажама

Кнежевић jе рекла да jе у Плантажама само дошло до промjене одбора директора, док су комплетан менаџмент и руководећи кадар остали исти

Сjаj компаниjи Плантаже може се повратити само смjенама извршног директора и комплетног менаџмента, саопштила jе предсjедница Синдикалне организациjе Плантажа, Анка Кнежевић.

Она jе у Jутарњем програм ТВГ казала да су, након промjена 30. августа на државном нивоу очекивања радника у компаниjи Плантаже била велика и конкретна.

Кнежевић jе рекла да jе у Плантажама само дошло до промjене одбора директора, док су комплетан менаџмент и руководећи кадар, са Мирославом Вуковићем на челу, остали на истим позициjама, преноси портал РТЦГ.

"Дошло jе до малих, козметичких смjена, али у суштини jе све остало исто. Радници су мислили да ће код нас бити тиха промjена, jер jе у свим фирмама дошло до промjене извршног директора и комплетног менаџмента. Радници су због тога незадовољни, jер су сматрали да ће се предузети конкретниjе мjере, да ће Влада именовати особу коjа ће по своjим квалификациjама бити извршни директор и домаћински се понашати", рекла jе Кнежевић.

Она jе, на питање зашто радници ниjесу били гласниjи раниjе на сва дешавања у компаниjи, одговорила да jе било покушаjа револта и реаговања, али да jе, како jе рекла, познато да jе у Плантажама владао непотизам, те да jе руководство употребљавало разне врсте застрашивања.

"Радници су покушавали да изразе своjе незадовољство, али jе то сасjечено у самом кориjену. То се незадовољство нагомилавало, и са овим промjенама радник jе осjетио да jе његов глас вриjедан", рекла jе Кнежевић.

Иначе, jедан од захтjева Синдиката била jе смjена Вуковића и менаџмента компаниjе. Она jе подсjетила на петициjу о смjени Вуковића и менаџмента, коjу jе потписало више од половине радника (302).

Кнежевић jе истакла и да jе бивша дугогодишња извршна директорица Плантажа Верица Мараш и даље запослена у компаниjи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:48