Кнежевић / -FACEBOOK.COM
27/11/2021 u 10:41 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Савјетница извршног директора Аеродрома смијењена док је била на боловању

Проблеми Биљане Кнежевић почели су након поднесене тужбе Основном суду којом тражи да се поништи рјешење о избору Петра Радуловића за замјеника извршног директора

Дугогодишња савјетница извршног директора Аеродрома Биљана Кнежевић је смијењена са те позиције неколико мјесеци након што је Основном суду поднијела тужбу, којом тражи да се поништи рјешење о избору Петра Радуловића за замјеника извршног директора. Кнежевићева је била савјетник извршног директора од 2003. године. За то вријеме су се промијенила три извршна директора у Аеродромима.

Кнежевићевој је док је била на боловању дат на потпис анекс уговора о раду којим се са мјеста савјетника премјешта на позицију стручног сарадника за ваздухопловство. Дат јој је рок од осам дана да се изјасни о понуди. Ако је не прихвати, добиће отказ. Како нам је казала Кнежевићева, коефицијент за плату би јој се смањио са 5,05 на 3,92 уколико би прихватила понуду.

– Анекс уговора о раду ми је уручен усред састанка и тражено ми је да га потпишем – казала је Кнежевићева "Дану".

Појаснила је да је на боловању, али да је члан радне групе за један пројекат на Аеродромима, те да је била на састанку у вези са тим пројектом.

Прецизирала нам је да је у јулу поднијела тужбу због избора Радуловића за замјеника извршног директора. Радуловић је син посланика ДФ-а Бранка Радуловића.

Аеродроми: Директору не требају савјетници

"Дан" је у вези са њеним наводима контактирао Аеродроме из којих су нам казали да се сходно законским прописима запослени у Аеродромима, без изузетка, распоређују на радна мјеста за која су квалификовани.

– Нови менаџмент нема намјеру да новац црногорских грађана троши на беспотребна радна мјеста, тим прије што извршном директору нијесу потребни савјетници за послове које је способан да обавља и за које га, између осталог, плаћају грађани Црне Горе. Одбор директора Аеродрома jе након спроведеног конкурса, сходно интерним и законским процедурама именовао Петра Радуловића за замjеника извршног директора. Спремни смо ту одлуку да бранимо, ако се укаже потреба, и на суду – поручили су из Аеродрома.

Закључили су да је више него очигледно да дио недобронамjерне jавности жали што су Аеродроми, под тренутном управом друго наjуспjешниjе црногорско државно предузеће.

"Дан" је Аеродроме питао зашто су Кнежевићевој понудили анекс којим се деградира њена позиција, те да ли то има везе са тужбом којује поднијела. Питали смо и да ли је сходно Закону о раду дозвољено да се запсолени смјењује док је на боловању.

Кнежевићева се такође пријавила на конкурс за замјеника извршног директора. Казала је да је тужбу поднијела јер Радуловић није испуњавао услове из конкурса.

– У јулу када је конкурс окончан Радуловић није имао пет година радног искуства, а камоли пет година радног искуства на менаџерским позицијама. Тада сам и предала тужбу којом сам тражила да се поништи рјешење о избору Радуловића за замјеника директора. Још није заказано рочиште по том спору – казала је Кнежевићева, која је у Аеродроме дошла из УНДП-а и има менаџерски уговор у тој компанији.

Истакла је да тужбу није поднијела зато што очекује да ће њу изабрати на ту позицију, већ што није поштен његов избор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:06