/ Интернет
25/05/2021 u 07:30 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Синдикалне организације дале подршку новој управи: Монтекаргу је потребна помоћ

Синдикалне организације у АД Монтекарго Подгорица изражавају велико задовољство јер је коначно на челу фирме жељезничар са дугогодишњим радним искуством на жељезници Мирослав Брајовић, који је изабран за предсједника одбора директора

Синдикалне организације државне компаније Монтекарго позвале су Министарство капиталних инвестиција, на чијем је челу Младен Бојанић, да помогне ту фирму која се, како наводе, налази у тешкој економској ситуацији. У истом допису, који потписују челници синдиката Рајко Мараш, Анђелко Рогач и Александар Скробановић, јавно је дата подршка новом предсједнику Одбора директора Монтекарга.

– Синдикалне организације у акционарском друштву Монтекарго Подгорица изражавају велико задовољство јер је коначно на челу фирме жељезничар са дугогодишњим радним искуством на жељезници Мирослав Брајовић, који је изабран за предсједника Одбора директора. Знајући боље и од самог њега какву је фирму наслиједио, са милионским губицима за само први квартал 2021. године губитак је близу пола милиона еура, претрпаним нестручним кадром, вишком радника и са застарелим возним средствима – саопштили су из синдиката и додали да нови борд одлучно улази у рјешавање нагомиланих радничких проблема.

– Покушава нам вратити одузето, како у материјалном тако и у моралном смислу. Мијења кадровску политику у врху самог менаџмента уз увођење мјера штедње и рационализације у свим порама наше фирме. Ради јавно и транспарентно на подизању возних средстава, односно локомотива и вагона. Залаже свој ауторитет код угледних људи у покушају да поврати изгубљене оператере, тј. да окрене бруто робе ка Луци Бар. Са таквим радом и видом пословања подиже поред Монтекарга и радне капацитете саме Луке Бар. Зато се обраћамо јавно, сва три постојећа синдиката Монтекарга, са нашим члановима радницима, гдје јавно подржавамо предсједника Мирослава Брајовића, са његовим тимом члановима одбора директора и новопостављеног извршног директора Божовића у њиховим плановима о очувању и бољем пословању саме наше фирме. Надамо се да ће се и Министарство капиталних инвестиција укључити и помоћи Монтекаргу да опстане и изађе из економски више него тешке ситуације – пише у допису челника синдиката.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:56