Институт др Симо Милошевић / фото Дан; К.М.
15/11/2021 u 08:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сjутра jедночасовни штраjк упозорења Синдиката Института "Др Симо Милошевић"

Штраjком упозорења запослени захтиjеваjу да наjкасниjе до 25.11.2021. послодавац исплати неисплаћене зараде за септембар и октобар 2021, да Влада Црне Горе упозна запослене са краткорочним и дугорочним стратешким плановима везаним за будућност Института

Извршни одбор Синдикалне организациjе Институт "Др Симо Милошевић" Игало донио jе одлуку о ступању у jедночасовни штраjк упозорења у уторак од 10 сати.

- Ради задовољења своjих професионалних и економско-социjалних интереса, а због чињенице да запосленима ниjесу исплаћене зараде за септембар и октобар 2021, те да запосленима ниjесу уплаћивани обавезни доприноси за здравствено и пензиjско осигурање и осигурање по основу незапослености, али и због чињенице да одговорне институциjе и органи у држави не предузимаjу активности на плану очувања Института, запослени у Институту „Др Симо Милошевић“ организоваће у уторак, 16.11.2021, jедночасовни штраjк упозорења са почетком у 10 часова - наводи се у одлуци.

Штраjком упозорења, како се додаjе у одлуци, запослени захтиjеваjу да наjкасниjе до 25.11.2021. године послодавац исплати неисплаћене зараде за септембар и октобар 2021. године да им у наjскориjем року, а наjкасниjе до краjа текућег мjесеца, Влада Црне Горе упозна запослене у Институту са краткорочним и дугорочним стратешким плановима везаним за будућност Института.

Траже и да Влада Црне Горе преузме дуг према Jугобанци у износу од 8 милиона еура и да се Општина Херцег Нови активно уклjучи у рjешавање нагомиланих проблема са коjима се суочава Институт и сви запослени у Институту.

Уколико наведени захтjеви не буду испуњени, Синдикална организациjа упозорава да ће дониjети одлуку о радикализациjи мjера на заштити своjих права и интереса, односно о покретању штраjка коjи ће траjати до испуњења услова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 11:08