Милојко Спајић / - Мин. финансија
02/11/2021 u 19:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спаjић: Да не вjеруjем у успjех “Маршаловог плана” не бих био дио те приче

Министар финансија и социјалног старања наставио да одговара на питања грађана на Инстаграму

На други сет питања на Инстаграму министар финанасиjа и социjалног старања Милоjко Спаjић jе одговарао у току дана и наjавио да ће у наредном периоду у циљу повећања транспарентности и укључености грађана наставити са овим видом комуникациjе, али и новим, нестандардним за некадашње политичко окружење и праксу.

С обзиром на наjаве економске реформе и програма ЕВРОПА САД, велики броj питања стигао jе у вези са “Маршаловим планом” и начином реализациjе истог. Министар jе потврдио да апсолутно вjеруjе у оваj план и да свакодневно са своjим тимом и колегама у Влади Црне Горе ради на остваривању зацртаних циљева, са нагласком да, уколико не би вjеровао у то, не би био дио те приче.

На питање да ли ће бити предсjедник Демохришћанске партиjе ЦГ кратко jе ставио до знања да не размишља о томе.

image

Спајић одговара на питања грађана

- фото: МИФ

Осврнуо се на хеџинг аранжман:

“Због тешке наслиjеђене ситуациjе- губитка од 109 милиона еура jер претходна власт ниjе претворила кредит из долара у еуре, договорили смо хеджинг аранжман како бисмо се заштитили валутног ризика и уштедjели 8милиона еура годишње! Уштеда иде у буджет државе и биче искоришћена на социjалне проjекте и улагање у проjекте коjи ће подстакнути економски раст и развоj.”

Велики броj питања и о дjечjем додатку чиjа исплата почиње у овом мjесецу:

“У првих десет мjесеци рада увели смо додатак за сву дjецу (преко 45 хиљада дjеце) до 6 година, на шта издваjамо 17.6 милиона еура годишње из буджета. Ту нећемо стати! Радимо на томе да обезбиjедимо да сва дjеца имаjу дjечjи додатак!”

image

Спајић одговара на питања грађана

- фото: МИФ

Министар jе наjавио Интернсхип (стажирање) програм за младе у оквиру Министарства финансиjа и социjалног старања од наредне године, као и да размишља о куповини битцоина за државу. Потврдио jе повећање плата у државном сектору одмах након изгласавања потребних измjена закона у Скупштини Црне Горе.

Спаjић се захвалио грађанима на огромном броjу пристиглих питања и обећао да у наредним данима очекуjу jош одговора, како би што више грађана добило информациjе о питањима од jавног значаjа, уз извињење уколико због обавеза не буде могао да одговори баш на свако.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 19:11