/ Мирко Станић - фото: Дан
17/06/2021 u 12:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Станић: Влада приређује још једну у низу скандалозних, штетних и нетранспарентних одлука

Влада Црне Горе је, наиме, јутрос послала на хитно усвајање амандмане којим се држава задужује још 900 милиона ове године, навео је Станић

СДП је саопштио да захтjевом да Скупштина, без икакве претходне расправе и на сами дан гласања о буџету, да сагласност за ново задужење од 900 милиона еура, ова Влада без легитимитета нам приређуjе jош jедну у низу скандалозних, штетних и нетранспарентних одлука.

- Влада Црне Горе је, наиме, јутрос послала на хитно усвајање амандмане којим се држава задужује још 900 милиона ове године. Вјероватно милијарду еура (са каматама) новог задужења се тражи у тренутку кад је јасно да овај премијер и ова Влада немају повјерење парламементарне већине, а министри се хвале “невјероватним резултатима” док једним кредитом враћају други- навео је члан Предсједништва СДП и портпарол Мирко Станић.

Како је казао, иако је послије задужења од 750 милиона, које ће са каматама изаћи на 890 милиона, било саопштено да ове године неће бити новог задужења, јасно је да се на таква обећања нико не може ослонити.

- Задужење, у износу који је једнак половини годишњег буџета, без било какве јавне расправе, без дијалога и буквално на дан усвајања представља најбољи показатељ урушавања државних финансија до којег су “експерти” довели. На овај начин се не задужује ни самостална трговинска радња, а не озбиљна држава, а износ новца који се подиже је једнак трошковима изградње прве дионице аутопута- истакао је он.

Због тога, како тврди, СДП жели јасно да саопшти представницима парламентарне већине – уколико подржите и ово ново задужење, за које вјероватно су као и СДП, како наводи, сазнали јутрос, онда преузимају пуну политичку одговорност за све оно што Влада Здравка Кривокапића ради.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:34