Туроператори из Њемачке, Француске и ВБ у посjети ЦГ / - фото: НТО ЦГ
25/06/2021 u 12:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туроператори из Њемачке, Француске и ВБ у посjети ЦГ

Биће то jединствена прилика да се на jедном мjесту нађу чланови кластера из три сусjедне државе и представе своје понуде, саопштено је из НТО

Национална туристичка организациjа Црне Горе, у оквиру ИПА проjекта прекограничне сарадње Иновативни прекогранични кластер за туризам малих и средњих предузећа – Инотуркласт, организовала jе студиjско путовање за туроператоре из њемачке, Француске и Велике Британиjе коjи ових дана бораве у Црноj Гори.

Организациjом ове значаjне студиjске посjете успjешно се завршава трогодишњи проjекат Инотуркласт чиjи jе циљ да мала и средња предузећа из Црне Горе, Албаниjе и Италиjе кроз умрежавање побољшаjу економску конкурентност и задовоље нове међународне трендове на туристичком тржишту.

Током петодневног боравка представници шест туроператора имаjу прилику да обиђу чланове кластера, коjих у Црноj Гори има дванаест, али и да посjете атрактивне локациjе за одмор у руралним подручjима како би се упознали са jединственим и аутентичним садржаjима у нашоj дестинациjи.Такође, њима ће бити представљена култура, традициjа, историjа и гастрономиjа наведених подручjа с акцентом на производњу аутентичних домаћих производа.

Сjутра на главном градском тргу у Биjелом Пољу, биће организован саjам на коjем ће своjу понуду представити чланови кластера из Црне Горе, али и њихове колеге из Албаниjе и Италиjе.

– Биће то jединствена прилика да се на jедном мjесту нађу чланови кластера из три сусjедне државе и да кроз Б2Б састанке са туроператорима са емитивних тржишта Њемачке, Француске и Велике Британиjе, представе своjе понуде – саопштено jе из НТО.

image

Туроператори из Њемачке, Француске и ВБ у посjети ЦГ

- фото: НТО ЦГ

Чланови кластера у Црноj Гори наглашаваjу да им jе чланство у овом кластеру, кроз разне едукативне радионице, Б2Б догађаjе и састанке са члановима кластера других земаља, омогућило значаjан броj нових пословних контаката, те да се надаjу да ће оваквих и сличних инициjатива бити и у будућности.

Национална туристичка организациjа Црне Горе, кроз проjекат прекограничне сарадње Инотуркласт, са Албаниjом и Италиjом увезуjе црногорску понуду са сличним понудама у овим земљама, а очекивања су да ће ове активности у наредном периоду резултирати повећањем броjа посjета туриста како са ових тржишта, тако и са тржишта циjеле Западне Европе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 23:00