Насеље Доброта / - WIKIPEDIA
11/08/2021 u 15:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Доброти наплаћују туширање на плажи и то 80 центи

- Почели су да наплаћују туширање на плажи 80 центи, видјели смо то на неколико мјеста у Црној Гори, лежаљке коштају на неким плажама од 50-80 еура - каже Београђанка која је по доласку у Доброту доживјела шок на једној плажи

Многи су једва дочекали да после прошлогодишње паузе због ситуације са коронавирусом коначно оду на приморје и одморе се. Грађани се у већој мјери одлучују за одлазак у Црну Гору, али су ове године уместо опуштања поједини наишли на велико разочарање, пише Мондо.

Утисци из Црне Горе су шаренолики. Једни кажу да је сезона пропала и да гужве нема, други немају гдје да нађу паркинг од туриста, а било је и оних којима су цијене дошле као хладан туш. Биљана К. (31) из Београда отишла је у Доброту, мало насеље на обали Бококоторског залива, гдје су веома подигли цијене током сезоне, иако има само неколико хиљада људи, и то углавном локалаца. 

Биљана се веома непријатно изненадила када је чула шта су Црногорци почели да наплаћују, а што до сада нису. 

 - Почели су да наплаћују туширање на плажи 80 центи, видјели смо то на неколико мјеста у Црној Гори, лежаљке коштају на неким плажама од 50-80 еура - каже Београђанка која је по доласку у Доброту доживјела шок на једној плажи.

Ово је само један у мору примјера који су људима покварили одмор, а највећи утисак увијек оставе цијене.

За љетовање од 10 дана за двије особе у ексклузивном апартману са пет звјездица у Црној Гори, треба издвојити у просеку од 3.000 до 6.000 еура. С друге стране, приватни смјештај за једну особу у Будви кошта од 12 до 20 еура, наравно цијена варира од близине плаже и услова у самом апартману. 

Цијене намирница су, према ријечима туриста, за 15-20 одсто веће него у Србији. На све то додајте наплаћивање туширања, лежаљки, сунцобрана и улаза у различите објекте и добијате цифру која вам се неће баш допасти.

(Мондо)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 02:18