/ - Фото: ЦЕДИС
26/11/2021 u 14:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У октобру приведени крају пројекти милионске вриједности

На дистрибутивну мрежу је током октобра прикључено 613 нових корисника.

Корисници електродистрибутивног система су у октобру преузели укупно 202.392.527 кWх електричне енергије, што је на нивоу остварене потрошње током истог периода претходне године, саопштено је из ЦЕДИС-а.

Додају: "Највише електричне енергије, око 39 одсто, дистрибуирано је корисницима на подручју Подгорице, Даниловграда и Цетиња (Регион 2)".

-Очитано је укупно 394.505 бројила, или 94 одсто од укупног броја (неочитана мјерна мјеста налазе се у објектима који нијесу стално настањени). Проценат очитаности на мјерним мјестима која су опремљена новим, електронским бројилима је 99 одсто.Екипе Сектора за одржавање су у октобру реализовале 2.091 интервенција на терену. Вриједност радова на одржавању електроенергетских објеката износила је око 325 хиљада еура- наводе у саопштењу.

На дистрибутивну мрежу је током октобра прикључено  613 нових корисника.

ЦЕДИС приводи крају миллион и 450 хиљада еура вриједне радове на замјени 10кВ постројења у трафостаници 110/10кВ “Кличево”. Током октобра је објекат пуштен под напон и извршено је уклапање у мрежу, док се ускоро очекује и завршетак радова на уређењу терена чиме ће пројекат бити успјешно закључен.  На нивоу секундарне мреже у претходном периоду завршена је изградња десет објеката, вриједности око 850 хиљада еура, од чега је највише издвијено за изградњу седам трафостаница (10/0.4кВ) у Подгорици. На подручју Подгорице, Будве, Котора и Херцег Новог изводимо радове на изградњи четири објекта напонског нивоа 10/0.4кВ, чија је вриједност око 400 хиљада еура. Такође су у току и радови на реконструкцији далековода 35 кВ „Плав-Гусиње“, за које ће ЦЕДИС издвојити око 108 хиљада еура- прецизирају.

Претходног мјесеца на подручју Црне Горе је уграђено 15 нових, електронских бројила. Укупан број мјерних мјеста у Црној Гори која су опремљена електронским бројилима на даљинско управљање је око 337 хиљада, чиме је покривено преко 80 одсто конзума.

-Основна дјелатност ЦЕДИС-а је дистрибуција електричне енергије, изградња и одржавање дистрибутивних објеката и мреже. ЦЕДИС дистрибуира електричну енергију за око 420 хиљада корисника на подручју Црне Горе-поручују они.

                                                                                                       

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:29