/ foto: Savez sindikata
16/07/2024 u 15:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UIP za 15 dana izrekao 910.260 eura kazni, zatvorena 42 objekta

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove (UIP) su u šest primorskih opština tokom prvih 15 dana pojačanog inspekcijskog nadzora izvršili ukupno 1.817 inspekcijskih nadzora tokom kojh je utvrđeno 1.416 nepravilnosti i izrečeno novčanih kazni u ukupnom iznosu od 910.260 eura.

- Veliki broj nadzora i prisutnost inspektora i u perifernim djelovima opština, uključujući i nacionalne parkove, turističke centre na sjeveru, rafting destinacije, rezultat su predanog rada inspektora, kao i logističke potpore koja je ključna da se pokrije što veći dio terena sa kadrovskih kapacitetima koji su na raspolaganju u ovom momentu - saopštili su iz UIP.

Kako su istakli, poštujući načelo preventivnosti statistički podaci pokazuju da su u preko 20 odsto slučajeva inspektori djelovali preventivno.

- Tokom izvještajnog perioda zatvorena su ukupno 42 objekta od čega sedam objekata zbog rada bez prijave trgovine, a preostalih 35 zbog rada nedeljom i rada za vrijeme državnog praznika. 

Najveći broj objekata zatvoreno je u opštini Herceg Novi, zbog rada nedeljom i u dane državnih praznika, međutim sveukupna situacija na terenu pokazuje da se odredbe Zakona o unutrašnjoj trgovini koji se tiče neradne nedelje i rada za vrijeme državnih praznika nisu poštovale u periodu za nama, te apelujemo na sve privredne subjekte da se pridržavaju pozitivnih zakonskih propisa - navode iz UIP.

Uprava za inspekcijske poslove tokom prvih sedam dana pojačanog nadzora izrekli pola miliona kazni

Iz UIP su istakli da turistički inspektori su tokom kontrole kupališta donijeli sedam rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti, dok su u kontrolama ugositeljskih objekata donijeli jedno rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti pečaćenjem. 

- Podsjećamo građane da će tokom vikenda dok traje pojačan inspekcijski nadzor biti  organizovana dežurstva službenika Uprave za inspekcijske poslove i ovim putem ih pozivamo da prijave nepravilnosti pozivom na besplatni call centar 080/555-555 ili slanjem mail-a na mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. - naveli su iz službe Uprave za inspekcijske poslove.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 12:31