Јаков Милатовић и Татјана Матић / - фото: МЕК
10/06/2021 u 16:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Унапређење сарадње Црне Горе и Србиjе у областима трговине и туризма

Министар Милатовић jе такође изразио инициjативу за успостављање заjедничких граничних прелаза, у циљу реализациjе Акционог плана регионалног економског тржишта

Министар економског развоjа Jаков Милатовић и министарка трговине, туризма и телекомуникациjа Србиjе Татjана Матић разговарали су данас у Београду о могућностима унапређења економске сарадње, посебно у областима туризма и трговине, те се сагласили да jе у односу на претходну годину ситуациjа поводом пандемиjе тренутно знатно повољниjа, приjе свега захваљуjући процесу имунизациjе.

Како jе саопштено из Министарства економског развоjа, званичници су оциjенили и да jе за сарадњу у туризму од посебног значаjа регионални Споразум о снижењу циjена роминга.

Милатовић jе напоменуо да су од данас уведени нови комерциjални летови компаниjе Аир Монтенегро из Тивта и Подгорице за Србиjу, као и да ће ауто-пут Подгорица – Колашин бити завршен ове године.

– Министар jе такође изразио инициjативу за успостављање заjедничких граничних прелаза, у циљу реализациjе Акционог плана регионалног економског тржишта. Матић jе подржала jе ову инициjативу и рекла да ће Влада Републике Србиjе размотрити њену имплементациjу –наводе у Министарству.

image

Јаков Милатовић и Татјана Матић

- фото: МЕК

Матић jе истакла да jе пандемиjа потврдила потребу за регионалним повезивањем, заjедничким регионалним тржиштем и заjедничким наступом на тржиштима трећих земаља у сферама трговине и туризма, у коjима постоjи компатибилност између Србиjе и Црне Горе и гдjе jе у односу на ковид-кризу помjерен фокус туриста на ауто-дестинациjе.

– Договорено jе да се покрене радна група коjа би дефинисала теме и активности потребне за реализациjу сарадње уговорене Меморандумом између Министарства трговине, туризма и телекомуникациjа и Министарства економског развоjа Црне Горе у области туризма – закључуjу у Министарству.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 21:54