/ - Фото: Скриншот
20/05/2022 u 10:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Административни одбор: Усвојена рјешења за зараде члановима Владе

Одбор је упутио позив клубовима посланика парламента да доставе приједлоге кандидате за чланство у сталним радним тијелима Скупштине Црне Горе закључно до 10. јуна

На данашњој сједници Административног одбора  констатовано је да нема предлога да буде изабран замјеник предсједнице Административног одбора Сузане Прибиловић.

Одбор је једногласно усвојио рјешења о зарадама предсједнице Скупштине Црне Горе и појединих посланика, као и о престанку тог права за посланике који су поднијели оставке након преузимања функција у новој Влади.

Донешена су рјешења о престанку права на зараду за предсједника и чланове 42. Владе - бившег премијера Здравка Кривокапића, потпредсједника Дритана Абазовића, као и бивших министара Тамаре Срзентић, Ратка Митровића, Сергеја Секуловића, Оливере Ињац, Ђорђа Радуловића, Јакова Милатовића, Малдена Бојанића, Александра Стијовића, Весне Братић, Јелене Боровинић-Бојовић, те Милојка Спајића.

Одбору су захтјеве за право на накнаду по престанку функције доставили бивши министри Јаков Милатовић, Младен Бојанић, Оливера Ињац, Ратко Митровић и Јелена Боровинић-Бојовић, а о којима ће се одбор накнадно изјаснити.

Једногласно су донијета рјешења о зарадама предсједника и чланова нове Владе Црне Горе, као и рјешења о статусним питањима за поједине савјетнике потпредсједника Скупштине Црне Горе. Одбор је усвојио рјешење о праву на накнаду по престанку функције за бивше савјетнике Милоша Гиљена, Петра Драшковића, Мирсада Нурковића и Мирсада Аземовића.

Одбор је упутио позив клубовима посланика парламента да доставе приједлоге кандидате за чланство у сталним радним тијелима Скупштине Црне Горе закључно до 10. јуна.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 23:02