/ фото: Марко Стојановић
18/04/2022 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Бивши радници МА: Абазовићу, ваша влада нас је избацила на улице

И није истина што Дритан Абазовић каже да то нема везе са овом владом. Није Црна Гора његова прћија, казао је, поред осталог, Веско Николић

Бивши запослени Mонтенегроерлајнза најавили су да ће радикализовати протесте и окупили су се данас испред Министарства капиталних инвестиција на Римском тргу у Подгорици.

Како су истакли разлог окупљања  је исказивање „захвалности” надлежнима за све што су урадили.

–  Хвала господину Бојанићу што је децембра 2020. године изашао с идејом какои сачувати компанију и што је чак 15 дана тражио рјешење за њу. Хвала Радуновићу, нашем бившем колеги, што му је помагао ... Хвала и Спајићу који је на вријеме увидио оно што је било вриједно у МА... Ту смо не само због захвалности него и да вам кажемо да сте све што је било вриједно уништили управо ви. Уништили сте чланство у Међународној асоцијацији авио превозника. Данас смо ту и да још једном подјсетимо да нам се дугују плате за седам мјесеци и радни стаж од октобра 2017. године. И није истина што Дритан Абазовић каже да то нема везе са овом владом. Можда Ви Абазовићу мислите да нисте одговорни, али ваша влада нас је избацила на улице - казао је представник радника Веско Николић.

Бивши запослени су најавили да ће аргументовано прозвати одговорне за постојеће стање у црногорској авијацији, и адекватно поздравити министре одлазеће Владе, у складу са исказаном емпатијом према бившим радницима и њиховим породицама. Они су позвали све бивше запослене да заједно са породицама и пријатељима помогну у остваривању њихових права.

- Разумјели би да је влада стала са прављењем штете након што смо се сви опоравили од првобитног шока. Али, не можемо да схватимо зашто се и даље отежавају и овако велики напори да се сачува нематеријална вриједност компаније... Ова влада и свака будућа мора да разумије да је управо држава највећи повјерилац и да ће уколико МА у стечају дозволи да несметано ради оно шзо је започето, користи имати управо држава - казала је представница бивших радника Андријана Хабић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 06:18