НИНА ДРАКИЋ / - ФОТО: БАНКАР.МЕ
18/02/2022 u 08:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Дракић: Процијењени раст економије у претходној години између 13 и 15 одсто

Оно на чему треба радити је рјешавање изазова неликвидности, сива економија, порески прописи не само у дијелу трошкова рада већ и неке измјене у дијелу закона о порезу на добит, казала је Дракић

након пада у првом кварталу претходне године, у трећем и четвртом кварталу смо забиљежили значајан раст од 19, односно 25 одсто економије, што су очекивања и за четврти квартал. Тако да су процјене да је економија у претходној години порасла између 13 и 15 одсто - навела је прва жена на челу Привредне коморе Црне Горе Нина Дракић.

Она је у другом подкасту портала Банкар коментарисала и стање црногорске привреде.

- Оно на чему треба радити је рјешавање изазова неликвидности, сива економија, порески прописи не само у дијелу трошкова рада већ и неке измјене у дијелу закона о порезу на добит. Оно што би било добро, а у смислу диверсификације наше економије и све више улагања у производне секторе, јесте да се ослободе од пореза на добит она привредна друштва која ће реинвестирати у производњу и у неке нове производне погоне, затим да се распон саме стопе пореза на непокретности смањи. Ту су пожељне и интервенције ка закону о ПДВ-у, поготово смањење стопе пореза у туризму што је добар показатељ”, навела је Дракић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:31