Фото: РТЦГ
15/07/2021 u 15:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Влада грубо крши прописе на штету општина

Истакли су да ће Заједница општина предузети све потребне правне радње предвиђене у правном систему Црне Горе у циљу заштите права општина на локалну самоуправу

Незаконитим поступањем Влада на све начине покушава да онемогући законом утврђено право општина да, преко својих представника, учествују у управљању јавним службама које обављају послове од посебног интереса за грађане, наводе у реаговању из Заједнице општина поводом Одлуке Владе о именовању Одбора директора ПРОЦОН-а, јавља РТЦГ.

Подсјећају да је Влада Црне Горе, на сједници одржаној 24. јуна, донијела је Рјешење о разрјешењу Одбора директора Друштва са ограниченом одговорношћу “ПРОЈЕЦТ – ЦОНСУЛТИНГ“ - Подгорица, укључујући и три представника општина, прије истека мандата, без навођења разлога за њихово разрјешење.

-На истој сједници, Влада је именовала нови Одбор директора у чији састав нема представника општина, што је грубо кршење Одлуке о оснивању друштва, којом је децидно прописано да се у Одбор директора именују три представника локалне самоуправе, које предлаже Заједница општина Црне Горе- истичу у саопштењу.

Тврде да је то само наставак праксе незаконитог поступања Владе.

-Наиме, и поред императивне обавезе утврђене Законом о здравственој заштити, Влада још увијек није именовала представнике општина у одборе директора четири здравствене установе које здравствену дјелатност обављају за територију више општина, упркос чињеници да су приједлози представника општина достављени прије скоро три мјесеца- додају у саопштењу.

Истакли су да ће Заједница општина предузети све потребне правне радње предвиђене у правном систему Црне Горе у циљу заштите права општина на локалну самоуправу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

15. septembar 2021 12:22