Фото: РТЦГ
15/07/2021 u 15:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада грубо крши прописе на штету општина

Истакли су да ће Заједница општина предузети све потребне правне радње предвиђене у правном систему Црне Горе у циљу заштите права општина на локалну самоуправу

Незаконитим поступањем Влада на све начине покушава да онемогући законом утврђено право општина да, преко својих представника, учествују у управљању јавним службама које обављају послове од посебног интереса за грађане, наводе у реаговању из Заједнице општина поводом Одлуке Владе о именовању Одбора директора ПРОЦОН-а, јавља РТЦГ.

Подсјећају да је Влада Црне Горе, на сједници одржаној 24. јуна, донијела је Рјешење о разрјешењу Одбора директора Друштва са ограниченом одговорношћу “ПРОЈЕЦТ – ЦОНСУЛТИНГ“ - Подгорица, укључујући и три представника општина, прије истека мандата, без навођења разлога за њихово разрјешење.

-На истој сједници, Влада је именовала нови Одбор директора у чији састав нема представника општина, што је грубо кршење Одлуке о оснивању друштва, којом је децидно прописано да се у Одбор директора именују три представника локалне самоуправе, које предлаже Заједница општина Црне Горе- истичу у саопштењу.

Тврде да је то само наставак праксе незаконитог поступања Владе.

-Наиме, и поред императивне обавезе утврђене Законом о здравственој заштити, Влада још увијек није именовала представнике општина у одборе директора четири здравствене установе које здравствену дјелатност обављају за територију више општина, упркос чињеници да су приједлози представника општина достављени прије скоро три мјесеца- додају у саопштењу.

Истакли су да ће Заједница општина предузети све потребне правне радње предвиђене у правном систему Црне Горе у циљу заштите права општина на локалну самоуправу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:20