Дом Младих чека на реконструкцију / - фото: Портал Колашин
28/08/2021 u 09:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада подржава реконструкциjу Дома младих у Колашину

Дом младих jе горући проблем коjи осим реконструкциjе и инвестиционих улагања захтиjева неопходна рjешавања правног статуса овог обjекта, саопштено је из Министарства економског развоја

Влада Црне Горе ће спровести све потребне активности како би се спортска дворана у Колашину и Дом младих, коjи се налазе на локациjи Луг, у непосредноj близини будуће спортске зоне у Колашину, ставили у пуну функциjу. Ово jе договорено приликом недавне заjедничке посjете министра економског развоjа Jакова Милатовића и посланика у Скупштини Црне Горе Владимира Мартиновића овоj општини.

Како се наводи у саопштењу Министарства економског развоја, спортска дворана jе недавно реконструисана, али се фасада налази у запуштеном стању и неопходна су даља инвестициона улагања како би се омогућила адекватна  употреба овог обjекта и искористили сви просторни капацитети истог.

Дом младих jе горући проблем коjи осим реконструкциjе и инвестиционих улагања захтиjева неопходна рjешавања правног статуса овог обjекта, додаје се у саопштењу.

Стављањем у пуну функциjу Спортске доворане и Дома младих, подиже се и вриjедност спортскоj зони у Колашину, као и друга улагања у истоj како би се спремно дочекало одржавање МОСИ игара, али и активно радило на развоjу Колашина као центра спортског туризма.

У том правцу, Министарство економског развоjа иницираће поступак испитивања и утврђивања свих чињеница у вези са правним статусом Дома младих коjи jе у државном власништву, као и утврђивања вриjедности радова на одржавању и реконструкциjи, а све са циљем да се капиталним буџетом за 2022. годину опредиjеле средства за адаптациjу и стављање у функциjу овог обjекта. Овим се значаjно може унаприjедити спортска понуда града и доприниjети да заjедно са опремањем спортске зоне Колашин постане адреса за припреме спортиста, како на индивидуалном тако и на клупском и репрезентативном нивоу.

На оваj начин ће се показати одговоран однос према оним обjектима коjи су од великог значаjа а били су дугогодишња небрига претходне власти.

Посланик Владимир Мартиновић jе указао министру Милатовићу на велики потенциjал за развоj спортске инфраструктуре и спортског туризма у Колашину, приjе свега кроз реализациjу проjекта изградње  Спортске зоне и истакао да ће подржати Владу у напорима да се државни ресурси ставе у наjбољу функциjу. 

Он jе истакао да га радуjе обећање министра Милатовића да ће се потрудити да капиталним буджетом за 2022.годину буду предвиђена санациjа и решавање како правног, тако и инфраструктурног стања ,,Дома младих” у Колашину.

Мартиновић jе казао да jе недопустиво да претходна власт годинама уназад ниjе имала слуха за овакве и сличне обjекте те да jе допустила да пропадаjу наочиглед свих грађана у недостатку жеље за адекватном валоризациjом истих.

Оваj обjекат се налази уз спортску дворану надомак спортских терена, тако да jе његова адаптациjа нужна и од великог значаjа за Колашин.

 Да jе улагање у развоj спорта и спортског туризма добра инвестициjа за државу, министру Милатовићу су на лицу мjеста потврдили прослављени црногорски кошаркаш, Владо Шћепановић, и његов син Вук, коjи су истакли да jе Колашин идеално мjесто за припрему спортиста. На таj начин би се осигурало и да будуће генерациjе спортиста стасаваjу и напредуjу у Колашину, што jе неспоран национални интерес, закључено је у саопштењу Министарства економског развоја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:57