Мирослав Вуковић / - PLANTAZE
11/07/2021 u 10:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић за свеобухватну реорганизацију Плантажа

Поздрављам и став одбора директора да ће и убудуће пажљиво узимати у разматрање све инициjативе коjе долазе од стране радника, али да има обавезу да доноси одлуке у интересу компаниjе и власника, извршни директор Плантажа

Поводом састанка Одбора директора и Синдиката Компаниjе "13. јул – Плантаже”, као и резултата тог састанка, изражавам посебно задовољство што ће синдикална организациjа у наредном периоду обезбиjедити несметан производни процес. За компаниjу jе важно што неће нико да нам смета да радимо, каже Мирослав Вуковић, извршни директор те компаније.

- Поздрављам и висок степен разумиjевања коjи jе постигнут у вези са неопходним претпоставкама за опстанак компаниjе коjа се налази у веома сложеноj ситуациjи, као и наjављен план новог одбора директора за свеобухватну реструктуризациjу фирме у складу са наjбољим праксама и стандардима у индустриjи - казао је Вуковић.

Истакао је да је посебно важно и што jе одбор директора jавно потврдио и jасно разграничио надлежности управе и синдикалне организациjе и истакао да захтjеви за смjенама менаџмента не спадаjу у надлежност синдиката, тако да више не очекуjе од синдиката да ће "захтиjевати оно што им не припада, а то jе да траже разрjешење комплетне управе и због тога штраjкуjу".
- Поздрављам и став одбора директора да ће и убудуће пажљиво узимати у разматрање све инициjативе коjе долазе од стране радника, али да има обавезу да доноси одлуке у интересу компаниjе и власника, а не у интересу поjединаца и њихових интереса што jе очигледно до сада био проблем коjи jе сада успjешно разриjешен - истиче Вуковић.

Задовољан је што одбор и синдикат расправљаjу о елементарним стварима коjе се иначе подразумиjеваjу, а све то опет са високим степеном сагласности.

- Као извршни директор, могу само да констатуjем да jа и менаџмент настављамо да радимо онако како смо и почели, од 23.10.2020. године, од када сам именован на мjесто извршног директора. Дакле, настављамо бескомпромисно и без удворичког подилажења било коме, jер све мора да буде у искључивом интересу компаниjе - каже Вуковић.

Састанак jе, каже, омогућио да менаџмент Плантаже може, без унутрашњег притиска,  да преговара са запосленима, синдикатом, банкама, Пореском управом, купцима, добављачима, локалним самоуправама, државним органима, берзом итд.

На оваj начин, одбор директора ће бити у ситуациjи да види комплетну слику у коjоj се компаниjа налази и рjешава нагомилане проблеме, jедан по jедан, какључио је Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:54