Казна због блокаде / - PRIVATNA ARHIVA
05/05/2021 u 14:57 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(Видео) Казна за блокаду Скрбуше 1.500 еура

Исти ти људи који су давали дозволе за мХЕ и сада раде у комисијама, тако да је нелогично да они пониште те исте дозволе. Конкретно мислим на Мају Павићевић из Министарства капиталних инвестиција, каже Ивановић

Данас су се мјештани колашинског села Речине спонтано окупили како би онемогућили да радници фирме Хидро лоџистик, чији су власници син предсједника Мила Ђукановића Блажо и Иван Бурзановић, наставе радове на изградњи мХЕ на ријеци Скрбуша.

Мјештанин Василије Ивановић каже да су након протеста који су се јесенас завршили добили увјерење и, по формирању Владе, и премијер је то навео у експозеу, да неће више бити изградње мини–хидроцентрале на ријеци Скрбуша у Речинама и да ће бити обустављени радови.

– Обећано нам је да ће бити извршена ревизија уговора и да ће им бити одузета дозвола. Међутим, након шест мјесеци ми нисмо добили ништа од тога. Ревизија уговора се врши преспоро. Ми смо урадили што је било до нас – послали смо документе и потписе мјештана који указују да је већински становништво против изграње мХЕ – истиче Ивановић.

Инспекторка, у присуству, радника фирме и полиције, пише казну

Каже да нису добили повратну информацију од министарства, јер у тој комисији за ревизију уговора чак раде неки чланови који су радили у министарству Драгице Секулић.

– Исти ти људи су давали дозволе, тако да је сада нелогично да сада они те исте дозволе пониште. Конкретно мислим на Мају Павићевић из Министарства капиталних инвестиција да она сада оспорава све те случајеве – каже Ивановић.

Мјештани су јуче примијетили да долазе радници да изводе радове. Данас су се спонтано организовали и направили блокаду како би им онемогућили приступ. Након тога радници су позвали полицију и комуналну инспекцију.

– Комунална је дошла и написала је једном мјештанину казну од 1.500 еура под изговором да блокира саобраћај, јер му је возило било паркирано уз пут. Наравно, на фотографијама које смо снимили се види да то није блокада – каже овај мјештанин.

Тврди да институције и даље не раде свој посао, да су ствари исте као што су биле и да њима остаје да борбу воде док се концесије не раскину до краја. Сматрају да док год буду исти људи у комисијама да до тога не може доћи.

Б. Кликовац

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 13:29