Дио чланова сената ДРИ / -BALSA RAKOCEVIC
09/04/2021 u 23:05 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скупштина спрема конкурс за петог члана сената ДРИ

Кандидате који се пријаве интервјуисаће чланови Одбора за економију
Одбор за економију ускоро ће покренути процедуру за расписивање конкурса за избор петог члана Сената Државне ревизорске институције (ДРИ), потврдио је „Дану“ предсједник тог скупштинског тијела Владимир Јоковић. Он је казао да ће процедуру обавити као што се то радило и раније, односно расписаће јавни позив, након чега ће кандидате који су се пријавили интервјуисати чланови одбора.
Мјесто у Сенату ДРИ је упражњено од јануара када је преминуо члан тог тијела Радуле Журић, који је био задужен за ревизије државних фондова. Из Скупштине нам је саопштено да је ДРИ обавијестила законодавни дом да је Журић преминуо те да је потребно изабрати петог члана сената.
– Сагласно члану 33 Закона о државноj ревизорскоj институциjи, чланове сената именуjе Скупштина, на предлог надлежног радног тиjела за послове финансиjа, односно Одбора за финансиjе, економиjу и буџет. Самим тим, поступак утврђивања и утвђивање предлога одлуке о именовању члана Сената Државне ревизорске институциjе у надлежности је Одбора за финансиjе, економиjу и буџет. Пошто одбор утврди предлог одлуке о именовању члана Сената ДРИ, ствараjу се формални предуслови да Скупштина разматра и одлучуjе о именовању члана Сената Државне ревизорске институциjе – казали су „Дану“ из Скупштине.
На претходним конкурсима за члана Сената ДРИ увијек се пријављивао велики број кандидата. Вјероватно ће и овог пута то бити случај. Чланови сената бирају се на неодређено вријеме.
Последњи избор члана Сената ДРИ изазвао је велику пажњу јавности. Тада је за члана сената изабран Зоран Јелић, дугогодишњи члан и високи функционер Демократске партије социјалиста. Његов избор у Сенат ДРИ тада су осудиле многе невладине организације. Јелић је један од актера афере „Снимак“ и творац чувене формуле „један запослени,четири гласа“.
Предсједник Сената ДРИ је Милан Дабовић, док су осим Јелића у том тијелу Никола Н. Ковачевић и Бранислав Радуловић.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:03