/ - Албански портал JAVA NEWS
03/06/2021 u 15:44 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Албански медији: Елезовића су можда мафијашке групе узеле за таоца

У тексту истичу да је "према члановима породице, последњи разговор Елезовићем: „Идем у Скадар јер имам посао. Не касним, јер кад дођем, биће кратко “

О нестанку бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ Рудолфа Елезовића, о чему је писао и портал " Дан", извјештавају у албански медији. Албански портал Java NEWS саопштио је данас да "нови детаљи излазе на видјело у вези са мистериозним нестанком шефа за борбу против дрога за Улцињ и Бар у Црној Гори, Рудолфа Елезовића". 

Албански медији о нестанку Елезовића: И Тужилаштво у Скадру покренуло истрагу

Подсјећамо, нестанак Елезовића пријавила је његова супруга. Она је полицији навела да је он отишао из куће прије шест дана и да се није јављао.

Истрага о нестанку бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ: Узете изјаве од више службеника полиције

-Нови детаљи излазе на видјело у вези са мистериозним нестанком шефа за борбу против дрога за Улцињ и Бар у Црној Гори, Рудолфа Елезовића. Последњи је изгубио контакт са породицом 27. маја ове године, усред албанске водене границе са Црном Гором у близини Пентара и Ријеке на Буни. Из досадашњих истрага постоје сумње да је Елезовић можда жив. Прије два дана, црногорски министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић рекао је парламенту да је Елезовић и даље могао бити жив и да постоје неки трагови, али није могао даље да говори због истраге. На основу ове изјаве, али и досадашњих истрага црногорских власти, један од трагова је да је Елезовић можда још жив и да су га мафијашке групе можда узеле за таоца. Према изворима из истрага које се спроводе у Црној Гори, али сада и из тужилаштва и полиције Скадра, сумња се да је овај кривични догађај за шефа анти-дроге Улцињске граничне полиције повезан са хапшењем 24 људи почетком фебруара ове године. Дио мреже кријумчара наркотика, операција у којој је заплењено 500 килограма марихуане. У међувремену, иста група полиције заплијенила је 2,6 тона канабиса у камиону у Подгорици у новембру прошле године. Тако је губитак Елезовића у овом тренутку, према истрази, повезан са овом криминалном групом која је трговала наркотицима на Балкан и европске земље, од којих су неки ухапшени-наводи Java NEWS.

image
- JAVA NEWS

Даље у тескту додају да "у међувремену, прије два дана локална полиција Скадра позвала је једну особу да пита да ли можда има сазнања о нестанку Рудолфа Елезовића, али је саслушани негирао да је повезан са овим догађајем, док је полиција сумњала да је можда је имао контакте са 54-годишњаком за којег се испостави да је нестао.

-За сада полиција Скадра нема ништа конкретно о кретању Елезовића у албанском дјелу не знајући са ким се шеф анти-дроге састао. С друге стране, сазнаје се да је 54-годишњак своју кућу напустио само са мобилним телефоном, а новчаник, документа за идентификацију и радно оружје оставио је у стану. Црногорске власти затражиле су сарадњу тужилаштва у Скадру и полиције, а од Црне Горе непосредно након проглашења губитка високог званичника из Улциња стигао је строго повјерљив досије за који су у току истраге из ових држава, мада до сада о судбини Рудолфа Елезовића нема ништа конкретно. Нестанци Црногорске власти, након што су прогласиле чланове породице због нестанка 54-годишњака, започеле су истрагу и материјал донијеле полицији Скадра, тражећи сарадњу и подршку албанских власти да пронађу шефа за борбу против дрога у Улцињу и Бар. Црногорска страна данима трага  ријеком Буном на граници са Албанијом, док се очекује да ће се претреси обавити и у албанском дјелу. Такође нема доказа о кретању или недавним тренуцима 54-годишњег Елезовића, осим свједочења чланова породице који су показали последњи разговор са њим-наводи овај албански медиј.

У тексту истичу да је "према члановима породице, последњи разговор Елезовићем  : „Идем у Скадар јер имам посао. Не касним, јер кад дођем, биће кратко “, рекао је шеф Анти-дроге, подразумевајући да ће се преко водене границе Албаније са Црном Гором вратити на реци Буни у пределу између Пентара и Реча.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:33