/ Вукас Радоњић -фото: Иван Петровић
19/10/2021 u 17:19 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бошковић и Ђуровић поднијели кривичну пријаву против тужиоца Вукаса Радоњића

Полициjски руководиоци сумњиче тужиоца за злоупотребу службеног положаја, јер је наредио њихова хапшења без основа и незаконито

Полициjски руководиоци Александар Бошковић и Саша Ђуровић поднијели су кривичну пријаву Специјалном државном тужилаштву против основног државног тужиоца у Подгорици Вукаса Радоњића, потврђено је за портал Дан из Управе полиције. Пријавили су га због злоупотребу службеног положаја. Сматрају да је на такав начин, повезујући их са криминалом, довео их у опасност. 

- Поступао сам у свему по Уставу и закону ,онако како сам се заклео пред Тужилачким савјетом, пошто сам изабран за државног тужиоца и то ће се доказати- казао је за портал Дан Радоњић.

Претходно су Бошковић и Ђуровић били ухапшени по налогу Радоњића због сумње да су злоупотриjебили службени положаj укидањем забране уласка у Црну Гору припадницима криминалне групе, Београђанима Вељку Беливуку и Марку Миљковићу краjем прошле године. Тих сумњи су ослобођени.

Пријавом су навели да је тужилац неосновано и незаконито, и то из зле намјере, наредио хапшење.

image
- АЛЕКСАНДАР БОШКОВИЋ (ФОТО: ТВИТЕР, УП)

Из Специјалног државног тужилаштва раније су саопштили  да након истражних радњи је утврђено да нема основане сумње да су полициjски руководиоци Александар Бошковић и Саша Ђуровић злоупотребили положај. Тако је отклоњена сумња да су повезани са укидањем забране уласка Вељку Беливуку у Црну Гору.

- У Специјалном државном тужилаштву поводом кривичне пријаве посланика М.М. формирани су списи предмета против З.Л., због кривичног дјела стварање криминалне организације. У току извиђаја по наведеној кривичној пријави ово тужилаштво је прикупило одређене податке и документацију. По кривичној пријави Министарства унутрашњих послова – Државног секретара Р.М., која је поднијета 13.10.2021.године против службенице Управе полиције С.И., због кривичног дјела злоупотреба службеног положаја, Основно државно тужилаштво у Подгорици је формирало предмет који је 14.10.2021.године, након прикупљања одређених податка доставило овом тужилаштву ради оцјене да ли постоји кривично дјело из надлежности Специјалног државног тужилаштва. Поступајући по пријему наведених списа, ово тужилаштво је предузимајући мјере и радње из своје надлежности дало налог Специјалном полицијском одјељењу да узме изјаву од Е.Б., те затражило одређену документацију од Министарства унутрашњих послова и Управе полиције. Анализом свих прикупљених доказа оцијењено да нема основане сумње да су А.Б. и С.Ђ. који су претходно, по налогу Основног државног тужилаштва у Подгорици лишени слободе, извршили кривично дјело злоупотреба службеног положаја, па је дат налог Специјалном полицијском одјељењу да се наведена лица пусте на слободу. Истовремено обавјештавамо јавност да ће Специјално државно тужилаштво у наведеном предмету који је обједињен, наставити поступак извиђаја и прикупљање неопходних података и доказа, и о резултату истих благовремено обавијестити јавност- речено је тада из СДТ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:35