Milo Božović / FOTO: SRĐAN BOLJEVIĆ, DAN
10/10/2024 u 19:58 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Božović: Tužilaštvo me tereti da sam dio kriminalne grupe koja je radila za DPS, to je besmisleno

Bivši predsjednik Opštine Budva Milo Božović kazao je danas pred podgoričkim Višim sudom da je besmisleno da ga tužilaštvo svrstava u bilo koju kriminalnu grupu, a pogotvo onu koja je radila u korist DPS-a.

On je to kazao tokom kontrole optužnice koja je podignuta protiv njega i većeg broja lica, među kojima su i neki od službenika policije.

Ročištem za kontrolu optužnice presjedavala je sudija Vesna Kovačević a članovi vijeća su bili sudije Igor Đuričković i Nenad Vujanović. Ročište je bilo zakazano za 8.30 časova i trajalo je više od 11 sati.

Božović je između ostalog ukazao na to da se optužnicom stavlja, kako on stiče utisak, da je član kriminalne organizacije koja je imala za cilj,  da vrši uticaj na izbore toko 2020.u korist DPS-a.

(FOTO) "Plava sveska" - Božović predao dokaz sudu: Šuković ga savjetovao ko "smeta" u Upravi policije

Istakao je da je njegovo političko djelovanje bilo presudno za smjenu DPS-a, te da je besmislena optužnica i navodi vezani za pomenuti politički uticaj.

On je ostao pri ranijim navodima koje je dao pred sudom kada je bilo prvo ročište za kontrolu ove optužnice.

Dodao je da SDT nije postupilo po naređenju suda i da nije konkretizovalo optuženja.

Istakao je da je kao poslanik u Skupštini doprinjeo tokom glasanja za izmjenu tužilačkog zakona, nakon čega je smijenjen bivši glavni specijalno tužilac Milivoje Katnić.

Podsjećamo, vijeće podgoričkog Višeg suda, kojim predsjedava sudija Vesna Kovačević, vratilo je ranije  na dopunu istrage i ispravljanje nepravilnosti optužnicu protiv Ljuba Milovića, Mila Božovića i grupe.

Božović: Predrag Šuković je bio moj saradnik, SDT me povezuje sa "kavčanima" koji su ubili moje prijatelje

Nakon što je SDT dopunilo optužnicu, ponovo je predata sudu. Međutim prethodna dva ročišta su odložena na zahtjev odbrane.

SDT je ovom optužnicom obuvatilo bivšeg službenika policije Ljuba Milovića (40), Miletu Ojdanića (51), Ivana Stamatovića (40), Nebojšu Bugarina (43), Petra Lazovića (33), Marka Novakovića (37), Milana Popovića (40), Miloša Mišurovića (41), Vladimira Bajčetu (43), Gorana Stojanovića (40), Dejana Kneževića (50) i Darka Kneževića (44),  Mila Božovića (46),  Radoja Zvicera (41) i Božidaa Jabučanina (46), Aleksandra Kekovića (31), Dražena Milovića (36), Filipa Zindovića (34)  Ivana Nikolića (37), Tihomiroa Adzića (38), Ivana Mijatovića (38) i više NN lica.

Između ostalog, oni se terete za  stavaranje kriminalne organizacije, pranje novca, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. oktobar 2024 00:01