Brđanin i Rogušić / - FOTO: UP
31/01/2024 u 17:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Brđanin i Rogušić na panelu „Partnerstvo Zapadnog Balkana protiv kriminala i terorizma”

Nakon završenih aktivnosti u okviru dvodnevnog Foruma, Brđanin se sastao sa oficirom za vezu Uprave policije pri EUROPOL-u, Nikolom Rogošićem, u kancelariji za vezu Crne Gore pri EUROPOL-u

Drugog dana Zajedničkog foruma za stratešku saradnju koji se u periodu od 30-31. januara održava u sjedištu EUROPOL-a u Hagu, a u okviru CEPOL projekta Partnerstvo Zapadnog Balkana protiv kriminala i terorizma (WB PaCT), delegacija Uprave policije, predvođena Zoranom Brđaninom, učestvovala je na panelima o WB PaCT-u, na kojim su predstavljena dostignuća projekta, te takođe njegova naredna faza i predstojeće aktivnosti, saopšteno je iz Uprave policije.

- U tom kontekstu, Brđanin i direktor Policijske akademije Vladimir Stanišić, pozdravili su napore koje WB PaCT regionalni projekat ulaže u cilju jačanja kapaciteta zapadnobalkanskih zemalja u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, te naglasili značaj projekta za usavršavanje policijskih službenika, što nadalje doprinosi profesionalizaciji i modernizaciji policije - navodi se u saopštenju.

Policijski sluzbenik Odsjeka za međunarodnu operativnu saradnju Interpol-Europol-Sirene Rajko Radojičić, detaljno je prezentovao aktivnosti koje su realizovane kroz projekat WB PaCT i njegove benefite za crnogorsku policiju.

Dodatno je navedeni događaj bio prilika za nekoliko bilateralnih susreta sa direktorima i zamjenicima direktora zemalja Zapadnog Balkana koje su učestvovale na Zajedničkom forumu, a sve u cilju unapređenja policijske saradnje kako na bilateralnom, tako i regionalnom nivou.

Nakon završenih aktivnosti u okviru dvodnevnog Foruma, Brđanin se sastao sa oficirom za vezu Uprave policije pri EUROPOL-u, Nikolom Rogošićem, u kancelariji za vezu Crne Gore pri EUROPOL-u, kojom prilikom su osim tema Zajedničkog foruma sagledani i godišnji izvjestaj oficira za vezu i prijedlozi iz izvještaja za unapređenje saradnje sa EUROPOL-om i sveukupno unapređenje kapaciteta Uprave policije, a posebno međunarodne operativne i strateške saradnje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 09:11