/ - фото: ВРХОВНО ТУЖИЛАШТВО
22/10/2021 u 15:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бурић: Заштита жртава породичног насиља обавеза читавог друштва

В.д.врховног државног тужиоца је изразио жаљење због чињенице да је повод за одржавање састанка недавни случај убиства Ш.Б. у Тузима и губитак једног младог живота

У просторијама Врховног државног тужилаштва у Подгорици в.д.Врховног државног тужиоца Дражен Бурић разговарао је са представницама НВО “Систем” Недом Радовић и Александром Секулић, с циљем унапређења сарадње у случајевима породичног насиља.

Бурић је изразио жаљење због чињенице да је повод за одржавање састанка недавни случај убиства Ш.Б. у Тузима и губитак једног младог живота.

- Задатак читавог друштва, свих државних институција јесте да, уз подршку невладиних организација, максимално унаприједе механизме који би довели до смањења случајева породичног насиља- оцијенио је Бурић.

Саговорници су се сагласили да је неопходно усклађивање црногорског законодавства са међународним стандардима, према којима се сваки облик насиља у породици третира као кривично дјело.

Бурић је подсјетио да је раније позвао све надлежне државне органе да проблему породичног насиља приступају са повећаним сензибилитетом.

- Ови случајеви захтијевају ефикасну и координирану акцију свих државних институција- оцијенио је Бурић.

Он се захвалио представницама НВО Систем на отворености за сарадњу с циљем сузбијања проблема породичног насиља у Црној Гори.

Саговорници су констатовали да је, нажалост, састанак организован непосредно након догађаја у мјесту Башча Ријека, општина Петњица, за који до сада прикупљени подаци указују да је у породичној кући А.Ш (50) лишио живота своју супругу Е.Ш. (36) и тјелесно повриједио њихову млдб. ћерку (15), након чега је у дворишту породичне куће извршио самоубиство.

- Опомене нам, на жалост, све чешће стижу и зато је крајње вријеме да, као друштво, дамо адекватан одговор и заштитимо жртве породичног насиља- поручио је Бурић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 16:05