Потврђена пресуда за насиље у породици (илустрација) / -СЕУШ
27/04/2022 u 08:38 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Условна осуда снахи која је ударила свекрву

Потврђена првостепена пресуда М.Б., мајци четворо дјеце, због насиља у породици

Другостепено вијеће Вишег суда у Бијелом Пољу којим је предсједавао судија Иван Адамовић потврдило је пресуду Основног суда окривљеној М. Б. из тог града због кривичног дјела насиље у породици или у породичној заједници. М.Б. је на терет стављено да је у породичној кући у једном приградском бјелопољском насељу ударила свекрву.

– Одбија се као неоснована жалба Основног државног тужилаштва у Бијелом Пољу и потврђује пресуда Основног суда у Бијелом Пољу од 15.11.2021. године. Том пресудом је М.Б. оглашена кривом због кривичног дјела насиље у породици или у породичној заједници и изречена јој је условна осуда којом јој је утврђена казна затвора у трајању од два мјесеца и истовремено одређено да се иста неће извршити уколико окривљена за вријеме од двије године од дана правоснажности пресуде не учини ново кривично дјело. Окривљеној је изречена и мјера безбједности забрана приближавања оштећеној, која има трајати двије године, рачунајући од дана правоснажности пресуде – наводи се у одлуци суда.

Одлучујући о казни, суд је прихватио као олакшавајуће околности породичне прилике окривљене – да је мајка четворо дјеце, од којих су двоје малољетни, да је у обавези да их издржава, те да јој је супруг оболио од тешке болести, као и њену ранију неосуђиваност, да се током поступка држала коректно и исказала искрено кајање и жаљење, уз чињеницу да се оштећена није придружила кривичном гоњењу, док отежавајућих околности није било.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 09:17