ИЛУСТРАЦИЈА - ФОТО: ПОЛИЦИЈА / - ИЛУСТРАЦИЈА - ФОТО: ПОЛИЦИЈА
24/07/2021 u 13:36 h
Дан ПорталДан Портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЦБ Херцег Нови: За два мјесеца расвијетљено шест крађа и покушај убиства

Како наводе из Управе полиције, такође, херцегновска полициjа jе вршила контроле угоститељских обjеката у циљу сузбиjања точења алкохола малољетним лицима

Службеници Центра безбjедности Херцег Нови су у току jуна и jула 2021.године, расвиjетлили шест имовинских деликата чиjа материjална вриjедност отуђених ствари износи 4.000 еура и за ова дjела одговараће осам особа, наводе из Управе полиције. 

–  У односу на крвне деликте расвиjетљено jе убиство у покушаjу коjе jе извршено у jуну употребом ножа и том приликом лишено слободе jедно лице, док су за насилнично понашање у стицаjу са кривичним дjелом тешка тjелесна повреда процесуиране двиjе особе. У овом периоду полициjа jе извршила више претреса на подручjу Херцег Новог и пронађено jе ватрено оружjе и мунициjа код двиjе особе против коjих су надлежном тужилшатву подниjете кривичне приjаве – наводе из УП.

Како наводе из Управе полиције, такође, херцегновска полициjа jе вршила контроле угоститељских обjеката у циљу сузбиjања точења алкохола малољетним лицима.  

– Имаjући у виду поjачан прилив гости  на свакодневном нивоу планиране су и вршене активности у циљу сузбиjања просjачења. У цилjу одржаванjа стабилног jавног реда и мира извршена jе контрола и преглед већег броjа лица, вршене су мини блокаде саобраћаjница и прегледи возила као и контроле пловила на мору. Службеници Центра безбjедности Херцег Нови су због извршених пет кривичних дjела насиље у породици или породичноj заjедници лишили слободе jедно лице, а против четири подниjели кривчне приjаве.  Због извршеног прекршаjа из Закона о заштити од насиља у породици лишено jе слободе осам особа –истиче се у саопштењу. 

У склопу активности коjе су спроводили службеници овог центра током наведеног периода поднешене су двиjе кривичне приjаве у односу на злоупотребу дрога, пет прекршаjних приjава за злоупотребу дрога, за коjе jе процесуирано шест лица. Овом приликом пронађена jе опоjна дрога марихуана, хашиш и синтетичка дрога.

Када је ријеч о безбjедности саобраћаjа током наведеног периода због вожње под утицаjем алкохола затечено jе 75 лица од чега jе 25 лица лишено слободе, док jе против 50 лица подниjета прекршаjна приjава у редовном поступку.

– Службеници Центра безбjедности ће и у наредном периоду своjе активности наставити континуирано у циљу одржавања стабилног jавног ред и мира, откривању и сузбиjању свих поjавних облика криминалитета, како би безбjедносна ситуациjа била на задовољаваjућем нивоу на корист свих грађана коjи бораве у овом граду – закључује се у саопштењу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:14