/ - фото: Демократе, ЛОГО
03/10/2021 u 17:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Демократе: Монструозно убиство Шеjле Бакиjе задњи jе аларм и наjjасниjа порука за институциjе друштва

Убиство трагично настрадале дjевоjке не смиjе проћи некажњено, већ држава мора показати да jе у стању да приведе правди све оне коjи угрожаваjу нечиjи живот и испољаваjу било какав облик насиља

Демократска Црна Гора наjоштриjе осуђуjе монструозан злочин коjи jе потресао Црну Гору и регион, када jе деветнаестогодишња Шеjла Бакиjа убиjена хицима из ватреног оружjа, док jе њен отац тешко рањен у пуцњави у Тузима, саопштено jе из те партиjе.

Озбиљан институционални пропуст резултирао jе трагичним губитком младог живота, што jе задњи аларм и наjjасниjа могућа порука за инсититуциjе коjе су биле обавезне да испитаjу детаље овог случаjа – посебно што jе риjеч о лицу коjе jе и раниjе одговарало за насилничко понашање – а онда и да заштите жртву”, навели су у саопштењу.

Демократе су позвале надлежне да у наjкраћем року приведу правди осумњичено лице, а институциjе да поднесу одговорност и коначно, како истичу, се окрену раду у интересу грађана, како се ово, и ниjедно слично тешко кривично дjело не би поновило.

– Jер само темељно обављен посао може резултирати превенциjом као jединим жељеним резултатом jер jе недопустиво да трагедиjе буду последица несавjесног рада служби – додаjу они.

Демократе истичу да убиство Бакиjе не смиjе проћи некажњено.

– Такође, убиство трагично настрадале дjевоjке не смиjе проћи некажњено, већ држава мора показати да jе у стању да приведе правди све оне коjи угрожаваjу нечиjи живот и испољаваjу било какав облик насиља. Оног тренутка када одговорни буду престали да окрећу главу а надлежне институциjе да коначно раде своj посао, jедино тада ћемо знати да живимо у сигурноj држави и друштву, коjи су фокусирани искључиво на добробит свих њених грађана – закључуjу у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:47