/ ЗАПЛИЈЕЊЕНА ДРОГА У ЗЕТИ/ - УПРАВА ПОЛИЦИЈЕ
25/05/2022 u 11:16 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Крстовићи су жртва краха акције полиције и тужилаштва; Оптужени позвао врх државе да свједочи

Разлику правим између тога " нема доказа" и кад је неко "поштен и невин" Ја кажем и гарантујем да пред судом имате невине људе, наглашава адвокат Ђукановић

Одбрана Марине и Будимира Крстовића пред подгоричким Вишим судом оспорила је и детаљно указала на , како тврде, правно неваљан доказ који се у овом поступку налази у списима предемта. Ради се о записнику о претресу а из којег су, како одбрана тврди, проистекли и други правно неваљани докази.

На данашњем роћишту није дошла да свједочи службеница полиције Биљана Кнежевић. Такође, у својству свједока није се појавио ни Серђо Елезовић, који с ени на претходном рочишту није појавио. Суд је навео да нема доказа да су ова два свједока уредно примила позив за данашње рочиште.

Подсјећамо,  Будимиру и Марини Крстовић суди се због 1,200 килограма кокаина који је пронађен у товару банана које су поручене за њихову фирму.

ОДБРАНА УКАЗАЛА НА КРШЕЊЕ ЗАКОНА

Током спорвођења писаних доказа, одбрана је затражила да се из спсиса предмета као правно неваљан доказ изузме Записник о претресању магацинских просторија од 28.4.2021.Адвокати су указали да  за претрес није испуњено ни то да  се неко затекне у просторије, како наводе ту није била ни Марина већ је полиција отишла до ње кући.

Такође, магацин како је одбрана истакла није у власништву Марине, што је записником погрешно представљено.

-..Наредба о претресу магацина гласила је на име Будимир Ктстовић, док је иста предата оптуженој Марини, која није власник магацина нити има било какве везе са магацинским простором. О наведеном говори и сиакз свједока полицијског службеника  који је рекао да с енаредба предаје ономе које власник или ко се затекне ту. А Марина није власник нити је била ту. Такође из исказа полицијског службеника произилази да је наредба за претрес  била предата "човјеку из магацина", а касније Марини...-казао је између осталог адвокат Стефан Јовановић.

-....Сматрамо да сви докази који су произашли из овог доказа су такође правноневаљани. Морају бити изузети јер су " затровани"  радњама полиције које су биле супротне закону- нагласила је између осталог адвокатица Бојана Франовић.

-Оно што оптужене боли је дрога идентификована у некој страној луци, а касније у Луци Бар. Која је потреба била да се допреми у магацин Крствоић Будимира остаће непознато. Дакле и царина и полицја су зажмурили у Бару на постојање ове дроге. Једнаки ефект откривања пошиљке могао с еостварити и у Луци. Могао се претрес контејнера одрадити и у Луциа не у магацину гдје  полиција, из само њима знаних разлога, не чекајући да види реакцију радника када угледају дрогу, упала. И из исказа свједока полицијских службеника,јасно је да се није могло видјети и да ни радници нису знали да је дрога у контејнеру..-казао је између осталог адвокат Драгољуб Ђукановић.

"Разлика је кад нема доказа и кад је неко невин"

-Оно што ме и као човјека и адвоката боли, Будимира Крствоића познајем више од 30 година. Частан и поштен човјек. 32 године њихова фирма послује и даље је наставила. Надлежни нису зауставили пословање. Разлику правим између тога " нема доказа" и кад је неко "поштен и невин". Може бити и да је човјек крив а да нема доказа, а невин је само онај који није починио кривично дјело. Ја кажем и гарантујем да пред судом имате невине људе. Не треба дозволити да се оптужнице овако граде- нагласио је адвокат Ђукановић.

КРСТОВИЋИ ЖРТВА ПОЛИЦИЈСКОГ И ТУЖИЛАЧКОГ КРАХА

Адвокат Ђукановић је нагласио да су Марина и Будимир Крстовић жртве краха акције полиције и Вишег државног тужилаштва и политичке игре.

-У чему се састојала ова полицијска акција. У томе да, пошто је била тотални крах, полицја уз помоћ ВДТ-а и Суда пронађе начин да се акција прогласи успјешном. Тражио се починилац за којег и Царина и Полиција знају да се налази мимо породице Крстовић. У свим свјетским и европским лукама дрогу би одма заплијенили. Међутим, у контакт са неким из царина,са лучким радницима, онај чија је дрога и онај ко је требаод а је извуче су одустали. На конкретно питање шта би се десило да је дрога била у контејнер који је упућен за Београд ( један од три која су била за фирму Крстовића), службеник полиције је у свједочењу казао да би на граници била заплијењена и да је то била једна од верзија.- казао је аадвокат Ђукановић.

Он је додао да једина верзија полиције и тужилаштва није била то да Крстовићи немају везе са овим.

-Марина и Будимир Крстовић нису били на мјерама тајног надзора, била је шпедитерска служба при Луци Бар. Они све до момента док надлежни нису отпремили дрогу у магацин у Мојановиће, нису били дио истраге. Оптужница анводи да су они држали у свом магацину дреогу. Нема "њиховог" магацина, Марина није власник магацинаа  друго нема ни Ж"држања дроге" јер да би је држали она мора бити ту а није била. Њу су допремили надлежни и на самом истовару упали. Нису ни знали шта се у контејнеру налази....-казао је Ђукановић између осталог.

КРСТОВИЋ ПОЗВАО ВРХ ДРЖАВЕ ДА ПОСВЈЕДОЧИ

Будимир Крстовић је суду казао да би му лакше било да његово дјете ( Марина) није поред њега ( на оптуженичкој клупи.

-Ја сам овој држави уплатио 250 до 300 милиона еура пореза и доприноса. Нисам ово заслужио. Знам да ме држава жртвује. Моја породица се обратила ДЕА-и , господину Ескобару и представницима ОЕБС-а који су ту и прате ово суђење. Ја позивам предсједника државе Мила Ђукановића, премиојера Дритана Абазовића, Сергеја Секуловића да посвједоче..раније су навели да ми немамо везе са овим, моја ћерка чува све те изјаве....Сигуран сам да полицја има сазнања чија је дорга,а ли није смјела или хтјела да иде даље...-казао је Крстовић.

Наводи истраге 

Будимир и Марина Крстовић ухапшени су након што је полиција у њиховом магацину, у зетском селу Мојановићи надомак Подгорице, 24. августа прошле године пронашла  1.200 килограма кокаина. Марина и Будимир Крстовић су пред истражитељима тврдили да немају ништа са пронађеном дрогом.

Банане које је наручила Марина Крстовић за фирму „Сан Франциско“ у власништву су њеног оца Будимира су утоварене на МСЦ „Катyа“, који је из Луке Боливар кренуо према Панами. За сада није познато да ли су контејнери са бананама из Панаме наставили транспорт бродом „Катyа“ према Малти или су претоварени на неки други теретњак. Брод „Charlotte“ је из Луке Ђоја Тауро преузео контејнере са нарученим бананама и превезао их до Луке Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 07:08