фото: Скриншот / - PC
17/11/2021 u 14:10 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Одазваћу се позиву СДТ-а око прања новца, афером се скреће пажња са политичких проблема

- Потребно је само неколико дана да се те афере распрадну као куле од карата. Данас нико не помиње Пандора папире, једнако тако неће помињати причу из Албаније и Италије - казао је он

Предсједник Мило Ђукановић казао је да ће се одазвати позиву сваког државног органа и да ће на тај начин дати примјер како треба поступати да би се успоставила ефикасна владавина права.

- Радујем се ефикасном поступању тужилаштва. На ову тему је све речено, ријеч је о потпуно исконструисаној афери, са тим лицима нисам имао контакт. Креирањем афера скреће се пажња са реалних политичких проблема. Реалан је проблем да немамо функционалну власт.  Банка није имала никакав пословни однос. Идеја тих афера је да се дискредитују учинци Црне Горе које смо постигли од деведесетих до независности. То иде у недоглед,  нагласио је он одговарајући на питања новинара након конференције са предсједником Пољске.

Новинари су га питали поводом случаја прања новца у Албанији, а у Специјалном државном тужилаштву формиран је предмет поводом навода албанског нафног тајкуна Резарта Тачија и извиђај је у току.

Навео је и да је он привлачна мета, јер је песонификација претходног периода и учинака од раније који нису мали.

Поменут и Ђукановић: СДТ формирао предмет поводом навода Тачија

- Један јак политички покрет покушава да све то дискредитује. Немам никав проблем са тим, вјерујем у све што сам радио раније. Потребно је само  неколико дана да се те афере распадну као куле од карата. Данас нико не помиње Пандора папире, једнако тако неће помињати причу из Албаније и Италије - казао је он.

Подсјетимо, Тачи је, поменуо црногорског предсједника у контексту међународног прања новца и сумњивих исплата у вези са италијанским држављанима Франческом Зумомо и Фабриом Петручелијем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:16