Постер кампање МУП-а / - МУП
18/10/2021 u 08:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП: Трговина људима jедан од наjтежих облика угрожавања основних људских права

Осим што jе у питању тешко кривично дjело, трговина људима представља jедан од наjтежих облика угрожавања основних људских права, у првом реду права на живот и слободу кретања, наводе из МУП-а

Поводом обиљежавања 18. октобра - Европског дана борбе против трговине људима, Министарство унутрашњих послова подсjећа jавност на опасности од овог озбиљног друштвеног проблема, коjи jе глобалног карактера.

- Осим што jе у питању тешко кривично дjело, трговина људима представља jедан од наjтежих облика угрожавања основних људских права, у првом реду права на живот и слободу кретања. Посљедице коjе оставља по жртве и друштво су несагледиве. У циљу подизања нивоа свиjести jавности о овом проблему, као и о доступним службама за помоћ и подршку, Министарство унутрашњих послова jе у сарадњи и уз подршку Амбасаде САД отпочело реализациjу вишемjесечне кампање посвећене промоциjи СОС линиjе за жртве трговине људима 116666, коjа jе доступна 24 часа и према коjоj су позиви бесплатни и анонимни са свих мрежа у Црноj Гори - наводи се у саопштењу тима за односе са јавношћу.

Истичу да су у оквиру ове кампање израђени постери са порукама коjе су преведене и на албански, енглески и руски jезик, а коjи су постављени на билбордима на осам локациjа широм Црне Горе, а наћи ће се и на свим граничним прелазима.  Циљ ове активности jе, како истичу, да jош jедном позову jавност, посебно младе људе, да своjу пажњу усмjере на све потенциjално сумњиве ситуациjе коjе их могу довести у опасност да постану жртве трговине људима.

- Министарство унутрашњих послова ће и у наредном периоду бити посвећено координациjи активности на плану спровођења националне политике борбе против трговине људима кроз имплементациjу Стратегиjе за борбу против трговине људима 2019-2024. године, jачање мултидисциплинарног приступа и  унапређење регионалне и међународне сарадње у овоj области - наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 08:32