Фото: Илустрација портал Дан/ Рудолф Елезовић
10/08/2021 u 13:42 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Истрага смрти бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ: Издата наредба за дигитална вјештачења

Тиjело je, како је раније писао портал Дана, пронађено у фази распадања на мjесту гдjе се последњи пут изгубио сигнал Елезовићевог телефона

Истрага поводом смрти бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ Рудолфа Елезовића, и даље је у току. Како сазнаје портал Дана,  од стране тужилаштва донијета је и наредба за дигитално вјештачење.

Истрага о нестанку бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ: Узете изјаве од више службеника полиције

-У предмету формираном у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, поводом проналаска беживотног тијела Р.Е., у ријеци Бојани, у мјесту Свети Ђорђе у Улцињу, како смо вас раније обавјештавали, извиђај је и даље у току, током којег се предузимају бројне радње, док је у међувремену од стране тужилаштва донијета и наредба вјештаку за дигитално вјештачење, а након достављања наведеног вјештачењу и свестране анализе свих прикупљених доказа и података биће донијета одлука у предмету-навела је у одговору за портал Дан државна тужитељка и портпаролка  Лепа Меденица.

Подсјећамо, раније је  поднијети захтјеви Вишем суду- судији за истрагу за издавање наредби за листинге остварених комуникација и базног саобраћаја. Током извиђаја је од стране тужилаштва донијета наредба за обдукцију тијела а који налаз је достављен. То све у циљу утврђивања кретања Елезовића у блиском временском периоду у односу на дан када је он нестао. Такође, утврдиће се и са ким је он имао комуникацију у скоријем временском периоду.

Истрага о смрти Елезовића: Достављен налаз обдукције, провјеравају телефонске листинге и базног саобраћаја

Тако би истрага требало да дође и до податка са киме је Елезовић у последње вријеме и уочи критичног догађаја најчешће комуницирао. Истражни органи раде на откривању  локација на којима се уочи кобног догађаја налазио Елезовић, као и са којих локација су упућени контакти које је он остварио у последње вријеме.

Нестанак Рудолфа Елезовића пријављен је 27. маја. Тада је према незваничним инфомацијама, његова жена пијавила да се он након што је отишао од куће да нешто заврши није јављао. О ово случају извјештавају како домаћи, тако и регионални медији.

Управа полиције потврдила: Идентификовано тијело Рудолфа Елезовића, испитују узрок смрти

 

Гранична полиција пронашла тијело Елезовића

Смрт Рудолфа Елезовића потврдила је раније и Управа полциије Црне горе.

- Припадници граничне полиције су синоћ у ријеци Бојани пронашли беживотно тијело полицијског службеника Рудолфа Елезовића чији је нестанак пријављен 27. маја. 2021. године О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се тијело упути на обдукцију како би се утврдио узрок смрти. Обдукција је извршена а извиђајем руководи Више државно тужилаштво у Подгорици- саопштено је раније, 9. јуна,  званично из Управе полиције Црне Горе.

 

Албански медији о нестанку Елезовића: И Тужилаштво у Скадру покренуло истрагу

Тиjело je, како је раније писао портал Дана,  пронађено у фази распадања на мjесту гдjе се последњи пут изгубио сигнал Елезовићевог телефона. Тијело је било у води, нашли су га припадници Пловне јединице. Оно је пронађено 8. јуна око 22.00 часова од стране полицијских службеника  коjе су свакодневно претраживале таj дио терена.

Елезовић jе функциjу шефа улцињске полициjе обављао све до 2014, када га jе замиjенио Сеад Ђозовић. Обављао је и послове  на руководећим мjестима у ОБ Улцињ. 

Истражно-извиђајне радње су још у току. Надлежни детаљно спроводе истрагу. Након резултата налаза свих неопходних вјештачења биће и званично познат начин и узрок смрти Рудолфа Елезовића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:40