Фото: Д.С. / - Фото: Д.С.
10/07/2021 u 20:54 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лука Бар: Немамо увид у складишта са цигаретама

Власници или корисници складишта у којима су смјештене цигарете имају законску обавезу да од надлежних државних органа обезбиједе све дозволе и сагласности за обављање односне дјелатности

Из Луке бар реаговали су поводом данашњих навода о случају обијања хангара у Луци Бар. Наводно је из њега украдена  већа количина цигарета власништво фирми Аурора и Атлант Монт.

-Поводом вијести објављене у медијима у суботу, 10.јула 2021. године, да су из лучких складишта отуђене цигарете и да су надлежни државни органи покренули одговарајући поступак, а у циљу пуног информисања јавности и отклањања евентуалних нејасноћа, „Лука Бар“ АД даје сљедеће саопштење за јавност:У апсолутном увјерењу да ће надлежни државни органи у најкраћем могућем року у потпуности расвијетлити случај, важно је имати у виду да сва складишта у којима су смјештене цигарете, са становишта одговорности за количине и безбједност робе која се у њима налази, имају третман тзв. „туђих складишта, тако да „Лука Бар” АД нема могућност увида и контроле стања залиха роба у тим складиштима.Евиденција робе у тим складиштима се врши путем система на који царински органи дају сагласност, а власници или корисници тих складишта (дјелова складишта) имају право/обавезу да успоставе систем чувања робе на начин који сматрају оптималним.Власници или корисници складишта у којима су смјештене цигарете имају законску обавезу да од надлежних државних органа обезбиједе све дозволе и сагласности за обављање односне дјелатности и у том процесу „Лука Бар” АД нема било каквих надлежности. Сходно подијељеним надлежностима,  унутрашња служба заштите која послује у оквиру сектора безбједности у „Лука Бар” АД контролише теретна моторна возила која напуштају лучко подручје, али без надлежности провјере ваљаности документације о терету који превозе-наводе из Луке Бар.

Тужилаштво формирало предмет поводом обијања хангара у Луци Бар

Фирма из Бара под лупом због шверца дувана

У Основном државном тужилаштву у Бару формиран је предмет одмах након добијања обавјештења да је обијен хангар у Луци Бар и да је из њега украдена већа количина цигарета власништво фирми Аурора и Атлант Монт.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

26. april 2024 08:31