Racija u Hotelu Podgorica / - PRINTSCREEN
22/07/2023 u 22:54 h
Andrijana Dabanović, Željka BojanićAndrijana Dabanović, Željka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Madžgalj: Podnijete pritužbe na postupanje pripadnika PTJ

Ukupno je šest zaposlenih osoba do sada zatražilo ljekarsku pomoć, navodi Madžgalj

Direktor hotela "Podgorica" Bojan Madžgalj saopštio je za portal Dan da su podnijete pritužbe na postupanje pripadnika PTJ tokom jučerašnje racije.

(FOTO/VIDEO) Racija u Hotelu Podgorica: Oduzeto nekoliko vozila

-Obavještavamo javnost da smo Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije MUP Crne Gore i Savjetu za građansku kontrolu rada policije podnijeli pritužbe na postupanje službenika Uprave policije, pripadnika Protiv-terorističke jedinice (PTJ), prema osoblju i gostima hotela "Podgorica" u Podgorici, 21. jula 2023. godine. O tom događaju upoznali smo domaću i međunarodnu javnost a mediji su objavili i snimke policijske intervencije. Unutrašnju i građansku kontrolu policije smo pozvali da svako u domenu svog rada provjeri da li je u radnjama policijskih službenika ima elemenata krivičnog djela i prekoračenja ovlašćenja - navodi u saopštenju.

(VIDEO) Pogledajte kako je policija upala u Hotel Podgorica

Madžgalj ddoaje da svi gosti i osoblje hotela, tog dana i dan ranije, sa punim uvažavanjem su komunicirali i ophodili se prema policijskim službenicima i postupali po svim izdatim naređenjima.

Direktor hotela "Podgorica": Abazović i Adžić kreirali dojavu o bombi da bi izvršili nezakonit pretres

-Smatramo da je posrijedi očigledno prekoračenje policijskih ovlašćenja i u odnosu na ukupne okolnosti i datu situaciju, koja je sve vrijeme dokumentovana video nadzorom. Niko od gostiju hotela i njegovog osoblja nije na bilo koji način pružao otpor, pri čemu niko od prisutnih nije upoznat sa razlozima vršenja policijskih radnji, izdavanja konkretnih naređenja (obaranje svih prisutnih na pod), pretresa lica i pretresa objekta. Dostupni snimci potvrđuju sve Ove radnje. Napominjemo da o tome nije priložena na uvid odgovarajuća službena dokumentacija - navodi u saopštenju.

Advokat Piperović: Krivične prijave protiv Abazovića i Adžića, ide i žalba Savjetu

Dodaje da su ukazali, a kako smatra što potvrđuju snimci, da nije bilo nikakvog osnova za primjenu fizičke snage ili bilo kojeg drugog sredstva prinude.

-Ukupno je šest zaposlenih osoba do sada zatražilo ljekarsku pomoć - navodi Madžgalj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:41