Кнежевић / Фото: Дан
29/10/2021 u 10:25 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство правде тражи изручење свастике Душка Кнежевића

Светлана Мијатовић оптужена да је члан криминалне групе

Црногорски правосудни органи затражили су изручење Светлане Мијатовић, свастике Душка Кнежевића, која је оптужена да је као члан криминалне групе по налогу организатора прихватила да, заједно са другим лицима, учествује у прибављању кредита за које је знала да неће бити враћени из сопствених средстава већ из депозита других правних лица.

Како је потврђено "Дану" из Министарства правде, њихове колеге из Србије 20. октобра дописом су тражиле достављање додатних информација и документације, на захтјев Вишег суда у Београду.

Мијатовић је 23. августа ухапшена у Србији по потјерници НЦБ Интерпол. Како је том приликом саопштено из Управе полиције, она је лишена слободе сходно билатералном уговору закљученом између Црне Горе и Републике Србије који регулише питање изручења сопствених држављана.

Министарство правде, људских и мањинских права Црне Горе је молбом од 6. септембра затражило од надлежних органа Републике Србије изручење Светлане Мијатовић, потврђено је "Дану" из тог ресора.

Та држављанка Србије обухваћена је једном од десетак оптужница које су подигнуте против Душка Кнежевића.

– Међународна потјерница расписана је у циљу обезбјеђивања присуства С.М. у кривичном поступку који се води пред Вишим судом у Подгорици због кривичних дјела стварање криминалне организације, продуженог кривичног дјела утаја пореза и доприноса и продуженог кривичног дјела прање новца. Она је, сумња се, прикрила остварени приход од више стотина хиљада еура, на који није пријавила и платила порез на доходак, да би потом вршила пренос новчаних средстава добијених од кредита и од тог новца користила средства која представљају утајени порез са знањем да је прибављен криминалном дјелатношћу, а све у намјери да прикрије и лажно прикаже поријекло новца који је користила за личне потребе – саопштили су раније из Управе полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:02