Основно државно тужилаштво у Подгорици / -SRDJA BOLJEVIC
16/04/2022 u 11:30 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потврђен споразум о признању кривице: Четири мјесеца кућног затвора за насиље над дјевојком

С.П. је признао да је 4. децембра прошле године, у Подгорици, док се налазио у возилу са својом дјевојком, оштећеном Ж.Т., након препирке, оштећеној упутио ријечи "прогањаћу те цијели живот", а потом је ударио више пута песницама у предјелу бутина и ухватио је за врат и гушио

Државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици Јелена Протић и окривљени С.П. закључили су споразум о признању кривице, који је суд недавно потврдио и на основу њега донио пресуду. С.П. је осуђен на јединствену казну у трајању од четири мјесеца кућног затвора због извршења кривичног дјела насилничко понашање у стицају са кривичним дјелом противправно лишење слободе. Он је признао да је 4. децембра прошле године, око 19.30, у Подгорици, док се налазио у возилу са својом дјевојком, оштећеном Ж.Т., на јавном мјесту, након препирке, оштећеној упутио ријечи "прогањаћу те цијели живот", а потом је ударио више пута песницама у предјелу бутина и ухватио је за врат и гушио.

Изречена и двогодишња забрана приближавања

Окривљени је у договору са тужиоцем пристао и да му се поред казне кућног затвора изрекне и мјера безбједности забрана приближавања оштећеној Ж.Т. на удаљености мањој од 100 метара у трајању од двије године. Такође, запријећено му је да не смије напуштати просторије у којима станује, осим у случајевима прописаним законом којим се уређује извршење кривичних санкција.

– А уколико окривљени једном у трајању преко шест часова или два пута у трајању до шест часова самовољно напусти просторије у којима станује, суд ће му одредити да остатак казне затвора издржи у Управи за извршење кривичних санкција – прецизирно је у споразуму.

– Оштећена је губила дах, након чега ју је пустио, а потом је наставио да понавља исту радњу, да би је затим више пута угризао по глави и за нос, од чега јој је потекла крв. Он настављао да врши насиље према њој, противправно јој ограничавајући слободу кретања, тако што је, када је више пута покушала да изађе из возила, оштећену повукао рукама назад у возило, не дозвољавајући јој да напусти возило када је она то хтјела и покушала да уради, гдје је наставио да је физички злоставља. Пријетио јој је да ће и она патити, да ће је иселити из града, те да му се неће сакрити и да ће је увијек наћи – наводи се у споразуму.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:59