/ - ФОТО: ИЛУСТРАЦИЈА ПОРТАЛ ДАН/ РУДОЛФ ЕЛЕЗОВИЋ
07/12/2021 u 17:06 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Надлежне институције Албаније још нису доставиле информације поводом смрти Елезовића

Нестанак Рудолфа Елезовића пријављен је 27. маја. Тада је према незваничним инфомацијама, његова жена пијавила да се он након што је отишао од куће да нешто заврши није јављао

Истрага поводом смрти бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ Рудолфа Елезовића, и даље је у току. Више државно тужилаштво у Подгорици још чека да надлежни органи Албаније доставе информације које је ВДТ затражило путем замолнице. 

Истрага о смрти Елезовића: Достављен налаз обдукције, провјеравају телефонске листинге и базног саобраћаја

-У предмету формираном у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, поводом проналаска беживотног тијела Р.Е., у ријеци Бојани, у мјесту Свети Ђорђе у Улцињу, извиђај је у току, током којег су предузете бројне мјере и радње, тако да је од стране тужилаштва донијета наредба за обдукцију тијела, као и наредбе за неопходна вјештачења, прикупљена су обавјештења од већег броја лица, поднијети су захтјеви Вишем суду - судији за истрагу за издавање наредби за листинге остварених комуникација и базног саобраћаја, а од стране тужилаштва донијета је и наредба вјештаку за дигитално вјештачење, који извјештај је у међувремену достављен овом тужилаштву, тако да се у даљем току поступка указала потреба за упућивањем замолнице надлежним правосудним органима Републике Албаније, ради прибављања одређених података, а након добијања одговора по замолници, тужилаштво ће извршити свестрану анализу свих прикупљених доказа и података, а све у циљу расвјетљавања свих околности под којима је наступила смрт код лица Р.Е. и доношења одлуке у предмету- казала је у изјави за портал Дан Руководитељка и Портпаролка Вишег државног тужилаштва Лепа Меденица.

Шта се зна о нестанку Елезовића: Од отмице мафије, свједока сарадника до бјекства за Америку?

Нестанак Рудолфа Елезовића пријављен је 27. маја. Тада је према незваничним инфомацијама, његова жена пијавила да се он након што је отишао од куће да нешто заврши није јављао. О ово случају извјештавају како домаћи, тако и регионални медији.

У објавама албанских медија наводила су се три евентуална исхода овог нестанка. Тако се за врло кратак временски период говорило о изсказу свједока, отмици, евентуалном убиству и бјекству. Међутим ни један од наведених сценарија није потврђен. Напротив, незванично истрага сумња да је ријеч о самоубиству. За сада нема званичне потврде ни за то, извиђајне радње су још у току и чекају се налази бројних вјештачења.

Истрага смрти бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ: Издата наредба за дигитална вјештачења

- Припадници граничне полиције су синоћ у ријеци Бојани пронашли беживотно тијело полицијског службеника Рудолфа Елезовића чији је нестанак пријављен 27. маја. 2021. године О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се тијело упути на обдукцију како би се утврдио узрок смрти. Обдукција је извршена а извиђајем руководи Више државно тужилаштво у Подгорици- саопштено је раније, 9. јуна,  званично из Управе полиције Црне Горе.

Управа полиције потврдила: Идентификовано тијело Рудолфа Елезовића, испитују узрок смрти

Тиjело je, како је раније писао портал Дана,  пронађено у фази распадања на мjесту гдjе се последњи пут изгубио сигнал Елезовићевог телефона. Тијело је било у води, нашли су га припадници Пловне јединице. Оно је пронађено 8. јуна око 22.00 часова од стране полицијских службеника  коjе су свакодневно претраживале таj дио терена.

Албански медији о нестанку Елезовића: И Тужилаштво у Скадру покренуло истрагу

Елезовић jе функциjу шефа улцињске полициjе обављао све до 2014, када га jе замиjенио Сеад Ђозовић. Обављао је и послове  на руководећим мjестима у ОБ Улцињ. 

Истражно-извиђајне радње су још у току. Надлежни детаљно спроводе истрагу. Након резултата налаза свих неопходних вјештачења биће и званично познат начин и узрок смрти Рудолфа Елезовића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 09:54