Nikola Vušović / Foto: MUP Srbije
18/10/2024 u 22:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikola Vušović promijenio lični opis, čekala se potvrda identiteta

Nikola Vušović, zvani Džoni, koji je uhapšen u Barseloni, lociran je prije nekoliko mjeseca. Kako se saznaje, on je promijenio izgled, zbog čega se čekala potvrda identiteta.

Navodnog organizatora klana ‘Vračarci” uhapsila je španska policija, u koordinisanoj akciji sa policijskim službenicima Srbije, Austrije, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske, kao i sa predstavnicima EUROPOL-a.

Nikola Vušović je osumnjičen u Srbiji za tri teška ubistva – Aleksandra Šarca (39), Aleksandra Halabrina (30) i Dragana Ristića (65).

Takođe se sumnjiči za četiri krivična djela teško ubistvo u pokušaju i to nad Samirom Divljanovićem (45), Milošem Nilovićem zvanim Runjo (35), Lazarom Vukićevićem (35) i Strahinjom Savićem (37).

Za Nikolom Vušovićem raspisano je više Interpolovih potjernica u više zemalja EU.

Za njim je tragala i Crna Gora.

Nikola Vušović uhapšen u Barseloni

Podgorička kancelarija Interpola raspisala je za njim međunarodnu potjernicu kako bi se obezbijedilo njegovo prisustvo krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju putem podrstrekavanja.

- Slijedi nastavak komunikacije NCB Interpola Madrid i NCB Interpola Podgorica putem Interpolovog kanala komunikacije I24/7, u dijelu razmjene ekstradicione dokumentacije i molbe za izručenje ovog lica Crnoj Gori, imajući u vidu da je za ovim licem – članom organizovane kriminalne grupe, raspisano više međunarodnih potjernica, odnosno potjernica više država, a protiv kojeg je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo optužnicu zajedno sa optužnicom protiv R.Z., i koji se potražuju radi vođenja krivičnog postupka u Crnoj Gori - saopštili su ranije danas iz crnogorske policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 22:19