/ foto: IVAN PETROVIĆ
11/11/2022 u 12:40 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Olakšanje za advokate: U UIKS bez skidanja kaiša i izuvanja obuće

Mislili smo da to nije karakteristično za advokate, jer nije bilo nikakvih kršenje pravila i propisa, kazao nam je Begović

Advokati koji posjećuju pritvorenike i zatvorenike iza zidina spuškog zatvora više neće morati da se izuvaju i da skidaju kaiševe tokom kontrole pri ulasku u UIKS.  

- Ministar pravde Crne Gore, gospodin Marko Kovač, na inicijativu Advokatske komore Crne Gore, a povodom sve češćih prigovora advokata na uslove prilikom ulaska u UIKS, donio je naredbu kojom ubuduće advokati neće biti u obavezi da prilikom posjete UIKS-u skidaju kaiš i izuvaju obuću- saopšteno je iz Advokatske komore.

Kako je kazao za portal Dan predsjednik Advokatske komore Zdravko Begović, ranije je bilo iz razloga predostrožnosti naloženo da se vrši detaljniji pregled advokata tokom dolaska u UIKS.

image
foto: IVAN PETROVIĆ

- Mislili smo da to nije karakteristično za advokate, jer nije bilo nikakvih kršenje pravila i propisa. Uputili smo dopis ministru pravde i reagovao je korektno. Donio je uputstvo kojim je definisano da se pregled advokata može vršiti na jedan uobičajen način- pojasnio je Begović.

Kako je kazao, Advokatska komora će 17. novembra imati sastanak sa ministrom pravde.

- Imamo dobar prstup ministra, kolegijalan. Dogovorićemo se o nekim važnim stvarima za advokate i boravak advokata u UIKS, istražni zatvor, a takođe govorićemo i o nekim drugim temama koje su značajne za funkcionisanje Advokatske komore- poručio je Begović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 13:47