Šejla Bakija / - FOTO: DRUšTVENE MREžE
08/10/2021 u 18:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МУП ће анализирати поступање надлежних у случају Шејле Бакије

Секуловић је упутио изразе најдубљег саучешћа породици Бакија и казао да се против свих облика насиља морамо борити заједничким снагама, те да губитак младог живота мора бити аларм за унапређење стања у овој области

Оперативни тим за борбу против породичног насиља је на данашњој сједници донио одлуку о изради детаљне анализе о поступању надлежних органа у случају Шејле Бакије, као и давање конкретних препорука у циљу превенције насиља у породици и насиља над женама.

Како је саопштено из МУП-а, данас је одржана сједница Оперативног тима, а у фокусу сједнице био је случај  покојне Шејле Бакија, те је истој, из разлога важности теме, присуствовао и министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић.

 - Анализирајући посљедњи случај насиља над женама који је узнемирио цјелокупну црногорску јавност, чланови Оперативног тима  изразили су забринутост због поступања надлежних институција у случају Шејле Бакије - додају из МУП-а.

Секуловић је упутио изразе најдубљег саучешћа породици Бакија и казао да се против свих облика насиља морамо борити заједничким снагама, те да губитак младог живота мора бити аларм за унапређење стања у овој области.

Позвао је чланове Оперативног тима да узму учешће у раду Радне групе која ради на изради правилника о организацији и систематизацији Министарства унутрашњих послова, како би се кроз конструктивне предлоге ојачали кадровски капацитети Сектора за борбу против криминала.

Поред тога, министар је указао и на потребу унапређења Протокола за поступање надлежних  институција у случајевима насиља над женама и насиља у породици.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:37