Đorđije Pavićević, Nikica Kovačević i Veljko Đuričić / - ĐORđIJE PAVIćEVIć, NIKICA KOVAčEVIć I VELJKO ĐURIčIć
30/07/2024 u 12:33 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pavićević, Đuričić i Kovačevići pušteni da se brane sa slobode

Osumnjičeni u slučaju šverca cigareta Đorđije Pavićević, Veljko Đuričić, Ivana Kovačević i Nikica Kovačević danas su saslušani kod specijalnog državnog tužioca. Nakon saslušanja pušteni su da se brane sa slobode. Kako je naš portal juče pisao, radi se o proširenoj istrazi.

 Advokat Zoran Piperović je ranije istakao da je Pavićevićm dao kompletnu dokumentaciju i da je izuzeto osam vreća dokumenata iz njegove firme, a iz kojih će se utvrditi da je njegov klijent sve radio ispravno.

Pavićević, Ivana Kovačević, Veljko Đuričić i Nikica Kovačević, prethodno su uhapšeni u decembru 2023. godine, a terete se za stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja. Negirali su krivicu za optužbe.

(VIDEO) Proširena istraga o švercu cigareta: Đorđije Pavićević i osumnjičeni saslušani u SPO-u

Pritvor im je ukinut 11. marta. SPO je tada po nalogu SDT-a uhapsio i Pavićevićevog nekadašnjeg zaposlenog Nikolu Kovačevića i carinke Ivanu Kovačević i Veljka Đuričića. Onu su tada lišeni slobode zbog sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja.

U Luci Bar je, kako smo i izvještavali, bilo nekoliko većih zaplijena tovara cigareta za koje se sumnja da su predmet šverca. U jednom od predmeta SDT-a, na osnovu kojih je ranije uhapšeno više osoba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 07:48