Binali Čamgoz / DRUŠTVENE MREŽE
29/08/2024 u 20:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

PES: Crna Gora nikada više neće biti oaza za lica sa potjernica

Nakon višegodišnjeg odugovlačenja i opstruisanja procesa, Binali Čamgoz, turski bjegunac, izručen je svojoj matičnoj državi.

- Po rješenju Ministarstva pravde, profesionalnom akcijom Uprave policije - sektora za kriminalistiku, specijalnih jedinica, granične policije, uz logistiku ANB sprovedeno je izručenje ovog međunarodno traženog lica. Za Čamgozom je raspisana potjernica zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja ubistva, saopštili su iz PES-a.

Božović: Čamgoz izručen, bio je bezbjednosna prijetnja

Kako su istakli, Čamgoz je, osim optužbi za najteža krivična djela u Izmiru, Turskoj, javnosti poznat i po sumnji da je falsifikovao lična dokumenata tokom boravka u Crnoj Gori i uspostavio saradničku mrežu sa crnogorskim organizovanim kriminalnim grupama. Jasno je da je ovom akcijom suzbijanja kriminala i ispunjavanja međunarodnih obaveza, Crna Gora eliminisala visokorizičnu prijetnju po nacionalnu bezbjednost.

Naglasili su da prioritet rada 44. Vlade i bezbjednosnog sektora mora biti ostvarivanje vladavine prava i slanje jasne poruke da kriminalne strukture više nikada ne smiju imati institucionalnu podršku ili zaštitu. PES i Vlada će nastaviti sa misijom stvaranja funkcionalnog, slobodnog i sigurnog društva. Takvim pristupom, Crna Gora više nikada neće biti oaza za lica sa međunarodnih potjernica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
10. septembar 2024 17:12