/ - Запљењена дрога
14/01/2022 u 11:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ПКЦГ: Надлежни да утврде чињенице поводом пријаве Волија

"Компанија Воли својим поступањем и правовременом пријавом сумњиве пошиљке послала је примјер и другима"

Управни одбор Привредне коморе позвао је надлежне органе да утврде све чињенице поводом пријаве компаније Воли да се у магацину те компаније, као дио допремљеног контигента наручених производа, налази роба за коју постоји сумња да се ради о опојној супстанци.

Како су казали из Управног одбора ПКЦГ, компанија Воли, у којој акционарски удио има реномирани кредитор ЕБРД, својим поступањем и правовременом пријавом сумњиве пошиљке послала је примјер и другима како се, на друштвено одговоран начин, може сарађивати са надлежним органима.

- Стога, позивамо цјелокупну јавност да се уздржи од коментара који ову компанију и њене запослене стављају у негативан контекст прије него што независна истрага утврди све чињенице- наводи се у саопштењу објављеном на сајту ПКЦГ.

Из Управног одбора подсјећају да само надлежним институцијама припада право да непристрасно утврде све чињенице на основу којих ће донијети на законима заснован став.

- При чему свака компанија и њени запослени треба да буду партнери надлежним органима у утврђивању истине и спречавању незаконитих радњи- каже се у саопштењу.

Додаје се да је, од укупно 19 чланова Управног одбора, саопштење подржало њих 15, а два су гласала против.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 04:57