Policija, ilustracija / - FOTO. UPRAVA POLICIJE, TVITER
16/02/2024 u 08:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Budvi uhapšen Aleksandar Brković, danas je trebalo da bude imenovan na predlog Mila Božovića

Kod njega je policija tokom akcije usmjerene na operativno interesantna lica u jednom od budvanskih lokala pronašla pištolj bez dozvole

Budvanska policija je sinoć tokom akcije usmjerene na operativno interesantna lica i pripadnike visokorizičnih kriminalnih grupa, u jednom od pet kontrolisanih lokala kod Starog grada u Budvi uhapsila Aleksandra Brkovića (51) zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Kod njega je policija pronašla pištolj za koji nije imao dozvolu, saopšteno je iz Uprave policije.

- Budvanska policija je kontrolama ugostiteljskih objekata, između ostalog, zatekla i izvršila kontrolu osam operativno interesantnih lica i dva pripadnika organizovanih kriminalnih grupa. Pregledom lica A.B. (51) iz Budve službenici policije su pronašli i oduzeli pištolj marke „ČZ“ sa okvirom u kojem se nalazilo sedam komada municije, u ilegalnom posjedu - navode u saopštenju iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je naložio da se Brković uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Podsjećamo, Brkoviću je prije desetak dana zapaljen džip "BMW" u Dubovici u Budvi. Zbog tog djela uhapšen je B.T. iz Budve, koji je priznao da je zapalio Brkovićev automobil. 

Inače, danas je na sjednici lokalnog aprlamenta Brković trebalo da bude izabran za predsjednika Savjeta JU "Muzeji i galerije" Budve. Sjednica parlamenta je zakazana za 12 časova.

Brković je, kako je nezvanično potrvđeno Portalu Dan, bio u dobrim odnosima sa predsjednikom opštine Budva Milom Božovićem koji je mjesecima u pritvoru.

Predlog Božovića da imenuje Brkovića na mjesto predsjednika savjeta Muzeja i galerija jedna je od spornih odluka Božovića sa kojom se ne slaže nova većina odbornika nekadašnjeg Demokratskog fronta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:13