GP Dobrakovo, ilustracija / foto: Dan
08/10/2024 u 12:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Policija na graničnim prelazima oduzela tri vozila i oružje

Službenici Sektora granične policije oduzeli su tri vozila i oružje na nekoliko graničnih prelaza, saopšteno je iz Uprave policije.

- Na graničnom prelazu Dobrakovo policija je kontrolisala vozilo marke BMW i vozača G.R. iz Republike Srbije. Provjerama je utvrđeno da se ovo vozilo potražuje na međunarodnom nivou od strane Švajcarske i ono je oduzeto - navode iz policije.

Kako su istakli, teretno motorno vozilo marke "ford" i vozač B.M. sa Kosova kontrolisani su na graničnom prelazu Kula kada je utvrđeno da se ovo vozilo potražuje na međunarodnom nivou od strane Slovenije, te je oduzeto.

- Na graničnom prelazu Šćepan polje kontrolisano je vozilo i dva lica, turska državljanina, koja su se u njemu nalazila. Policija je ovom prilikom pronašla pištolj marke "crvena zastava" M70 kalibra 7,65 mm, obrušenog fabričkog broja, kao i okvir sa četiri komada municije. Utvrđeno je da oružje pripada turskom državljaninu K.G. i on je po nalogu tužioca lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom krijumčarenje - navode iz UP.

Zaposleni u MUP-u osumnjičen da je izdao dozvolu za nabavku oružja bez prethodne provjere osuđivanosti lica

Osim toga, navode, na graničnom prelazu Božaj kontrolisano je vozilo marke "porše" i vozač J.P. Utvrđeno je da je za vozilom raspisana međunarodna potjernica i ono je oduzeto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. oktobar 2024 12:14