/ - UP
03/07/2024 u 13:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Policija u Podgorici procesuriala više lica zbog krađa

Podgorička policija procesuirala je četiri osobe zbog sumnje da su izvršili krađe.

- Službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta, su lišili slobode lice J.D. (41) i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa na štetu jednog maloprodajnog objekta u Podgorici, na način što je kroz otvoreni prozor ušao u prostorije objekta i otuđio novac u iznosu od 736 eura - navode u saopštenju iz Uprave policije.

Uhapšene dvije međunarodno tražene osobe osumnjičene za krađu

Dodaju da su službenici policije uhapsili  I.R. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo razbojnička krađa na način što je oštećenom uz prijetnju nožem ukrao novac a potom mu zadao udarac pesnicom i udaljio se u nepoznatom pravcu.

- Osim toga, zbog sumnje da su izvršili četiri krivična djela teška krađa na štetu više lica iz Podgorice, policijski službenici su Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv dva lica, O.I.(37) i U.E.(33), državljana Gruzije. Oni su, kako se sumnja, u periodu od 28. decembra 2023. godine do 8. januara 2024. godine, iskoristivši odsustvo vlasnika stanova, ulazili u stanove iz kojih su otuđivali zlatni nakit, satove, novac i druge stvari - dodaju iz UP.

Navedena lica se trenutno nalaze u pritvoru u Republici Albaniji zbog drugih krivičnih djela, a od njih su oduzeti predmeti koji su otuđeni u Crnoj Gori.

- Policija preduzima dalje mjere i radnje u koordinaciji sa postupajućim tužiocem u vezi navedenih lica - zaključuju iz UP.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 14:00