Сораја Вучељић / -Приватна архива
10/04/2022 u 09:00 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потврђена пресуда Сораји Вучељић, кажњена са 600 еура због кршења епидемиолошких мјера

Сораја Вучелић и Маја Милутиновић из Подгорице сада су и правоснажно осуђене и кажњене са по 600 еура због кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести

Пресуда коју је донио жабљачки Основни суд, у предмету против Саре Масони, познатије као Сораја Вучељић, потврдио је судија бјелопољског Вишег суда Иван Адамовић. Вучељић и Маја Милутиновић из Подгорице сада су и правоснажно осуђене и кажњене са по 600 еура због кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести. Иначе, службеници Одјељења безбједности Жабљак су 3. маја 2020. године привели Сару Масони (Сораја Вучелић) из Бара и Мају Милутиновић из Подгорице због постојања основане сумње да су починиле наведено кривично дјело.

– Поступајући по оперативним информацијама полиција је извршила контролу једне викендице у насељу Борје у којој су затечене двије женске особе, С.М. и М.М. а које нијесу посједовале потврде о изузетку од забране међуградског саобраћаја " навели су тада из Управе полиције.

Осим кршења мјере забране међуградског саобраћаја, оне су прекршиле и забрану окупљања у објектима становања лицима која нијесу чланови заједничког породичног домаћинства. Због тога су лишене слободе.

– Оне су 27.4.2020. године супротно наредбама, којима је био забрањен путнички међуградски саобраћај, путничким моторним возилом "рено меган", власништво другоокривљене, допутовале из Подгорице на Жабљак. Ту су боравиле све до 3.5.2020. године, што је супротно одређеним наредбама за предузимање привремених мјера за спречавање уношења у земљу, сузбијање и спречавање преношења вируса корона – наводи се у оптужници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 08:33