Željezara, ilustracija / - ŽELJKO ŠAPURIć
23/01/2024 u 13:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prijave za krađe u Željezari: Nestajali bakarni kablovi, metal, industrijske sklopke

Od šest prijava samo je jedna, podnesena u avgustu, kada su iz kruga fabrike otuđeni "određeni metalni predmeti", imala epilog

Od jula prošle godine Odjeljenju bezbjednosti Nikšić podneseno je šest prijava zbog otuđenja imovine u EPCG Željezari, piše RTVNK.

Odgovarajući na pitanja Portala RTNK iz Uprave policije su istakli da su prijave podnosili zaposleni u Službi obezbjeđenja nikšićke fabrike, čija imovina je u vlasništvu Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

U navedenom periodu iz Željezare su nestajali bakarni kablovi, metalni predmeti-obojeni metali i metalne cijevi…

Od šest prijava samo je jedna, podnesena u avgustu,  kada su iz kruga fabrike otuđeni "određeni metalni predmeti", imala epilog-nadležni tužilac je djelo kvalifikovao kao "sitna krađa".

- Lica koja su zatečena na licu mjesta dovedena su u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Nikšić i od njih su prikupljena obavještenja u svojstvu građanina. Sa događajem je upoznat tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo sitna krađa, za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi - naveli su iz Uprave policije u odgovorima na pitanja Portala RTNK.

U ovom mjesecu iz Željezare je otuđen bakarni kabal za napajanje krana. Prijavu je, kako navode iz Uprave policije, podnio rukovodilac željezarine Službe obezbjeđena.

- Sa događajem je upoznat tužilac, na licu mjesta je izvršen uviđaj te su spisi predmeta upućeni tužiocu na ocjenu i odlučivanje - odgovorili su iz Uprave policije.

Dalje navode da je u julu 2023. godine prijavljeno otuđenje industrijske sklopke sa pripadajućim provodnicima. Sklopka, ističu, koja nije bila u funkciji je pronađena i vraćena u pripadajući pogon. I sa tim događajem je upoznat tužilac po čijem su nalogu preduzete dalje mjere i radnje.

"U septembru policiji u Nikšiću prijavljeno je da je iz kruga fabrike u prethodnih mjesec dana otuđena određena količina obojenih metala. Sa događajem je upoznat nadležni državni tužilac po čijem su nalogu preduzete dalje mjere i radnje, te su mu spisi predmeta upućeni na ocjenu i mišljenje.

U oktobru 2023. godine nikšićkoj policiji je prijavljeno da je iz podzemnog kanala jednog pogona "EPCG Željezara Nikšić" otuđen bakarni kabal. Na licu mjesta policija je izvršila uviđaj i sa događajem upoznala državnog tužioca koji je naložio prikupljanje dodatnih obavještenja i drugih neophodnih mjera i radnji, te su nakon preduzimanja istih, spisi predmeta upućeni postupajućem tužiocu na ocjenu i mišljenje", ističu iz Uprave policije.

Još jedna krađa dogodila se u novembru kada je nikšićku policiju rukovodilac Službe obezbjeđenja EPCG Željezare obavijestio da su nepoznata lica ili više njih iz kruga fabrike otuđila dvije metalne cijevi, a koje je on zatekao van kruga fabrike. I o tome je upoznat nadležni tužilac kojem su spisi predmeta upućeni na dalje odlučivanje.

Pripadnici nikšićke policije i dalje preduzimaju mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenih događaja.Napominjemo da poslove obezbjeđenja "EPCG Željezara Nikšić" vrši zaštitarska služba, dok policijski službenici postupaju po podnešenim prijavama i preduzimaju mjere i radnje u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom", zaključuju iz Uprave policije za RTVNK.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ŽELJEZARAKRAĐE
02. maj 2024 08:39